Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon görüşmelerinin ilk turu kapsamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. MHP Lideri Devlet Bahçeli ile görüşmelerinin dostane ve samimi bir ortam içinde gerçekleştiğini belirten Davutoğlu, Bahçeli'nin koalisyon konusundaki kararını açıklayarak "7 Haziran'dan itibaren birçok vesileyle gündeme getirdiği şekliyle hükümet ortaklığında bulunmama tarzında bir yaklaşım içinde olduklarını bir kez daha ifade ettiler. 7 Haziran seçimlerini böyle yorumladıklarını kendilerinin hükümet ortaklığı konusunda böyle bir ortaklık çalışmasında bulunmama yönünde bir yaklaşım içinde olduklarını ifade ettiler. Bu saygı duyduğumuz bir görüştür ama yine karşılıklı olarak bundan sonrasıyla ilgili de görüş teatisinde bulunduk" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu ayrıca Anayasa Mahkemesi'nin dershaneler konusundaki kararını da değerlendirerek "Son günlerde Türkiye'de seçimler sonrasında ortaya çıkan tablo, toplumsal yumuşama ve belli ölçülerde siyasi görüşmeler üzerinden hükümet ortaklığı kurma çalışmalarımız yürürken bazı açıklamaların gündeme gelmesi de açıkçası düşündürücüdür. Hukuka saygımız var. AYM'nin gerekçeli kararını göreceğiz. Bu konularda da kararlı tutumumuzda değişiklik olmadığını belirtmek isterim" dedi.

"OLUMLU BİR ATMOSFER İLK ANINDAN SON ANINA KADAR GEÇERLİYDİ"

Ak Parti Genel Merkezi'nde konuşan Davutoğlu, Bahçeli ile gerçekleştirdikleri görüşmenin detayları hakkında bilgi vererek "Sayın Bahçeli'ye ve ekibine gösterdikleri misafirperverlik ve sıcak ortam için teşekkür ederim. Dün CHP heyeti ile yaptığım görüşmenin aynısını vurgulayarak söyleyeyim çok dostane ve samimi bir ortam içinde görüştük. Bu Türkiye'deki siyasi kültür açısından son derece önemlidir. Karşılama, sohbet esnasında gündeme gelen konuların akışı bağlamında eminim Sayın Bahçeli için de aynı şey geçerli, benim de istifade ettiğim son derece güzel bir görüşme oldu. Ramazan vesilesiyle, karşılıklı tebrikleşmelerden sonra Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar, uluslararası şartlar konusunda görüş alışverişinde bulunduk ve daha sonra 7 Haziran sonrası ortaya çıkan tabloda üzerimize düşen sorumluluklar hususunu kendileriyle paylaştım. Kendileri de Cumhurbaşkanımız tarafından verilen hükümeti kurma görevinin hayırlı olması temennisinde bulundular. Bu anlamda olumlu bir atmosfer ilk anından son anına kadar geçerliydi" diye konuştu.


Hürriyet