Rahmi Ofluoğlu

İktidarlar değişir, bugün iktidar olanlar yarın muhalefet, hatta sanık olabilirler, hukuk ve adalet iktidarlara göre değil vicdanlara göre tecelli etmelidir.

Adalette ben yaptım olmaz, uydurma adaletin bir gün hesabı sorulur, sorulmalıdır. İşte Paralel Yapı, devlet içinde devletti, bugün köşe bucak kaçıyorlar.

Biz o gün paralelin yaptıklarına karşı durduk, adil yargılanmayı savunduk, bugün de adaleti ve adil yargılanmayı savunuyoruz…

Ey Cumhuriyet Savcıları, hakimler!

Paralel yapıya karşı mücadele edeceğiz diye hukuk iğdiş edilemez, CMK 133 uygulanırken anayasanın 13, 35, 38/9, 48 inci maddeleri gözardı edilemez.. Kayyumluk kurumu keyfe keder uygulanamaz, Medeni Kanun ve TTK nın kayyumlukla ilgili hükümleri yok sayılamaz, 5237 sayılı TCK’nın 20 inci maddesi varken tüzel kişiler şüpheli veya sanık yapılamaz…

Kayyumların görevi şirketlerin ekonomik çıkarlarını korumak, ceza soruşturma ve kovuşturmasında maddi gerçeğin aydınlatılmasına katkı vermektir.

Kayyumlar sömürge komiserleri gibi görev yapamaz, basın araç ve gereçlerine el koyamaz, canlı yayında yayın kesemez, anayasanın 30 uncu maddesini açıkça ihlal edemez..

Genel müsadere yapılamaz, mülkiyetin özüne dokunulmaz, çalışma özgürlüğü ortadan kaldırılamaz….

Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı nerede?

Trabzon Spor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu milletin gözü önünde hakemleri stada hapsettiriyor, basın yoluyla kadınlara hakaret ediyor, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı sessiz.. Efendiler İbrahim Haciosmanoğlu  TCK’nın 109 uncu maddesinde yer alan” kişileri hürriyetinden yoksun bırakma” ve 125 inci madde ile düzenlenen hakaret suçlarını işlemiştir.

 Cumhuriyet Savcıları nerede?

Burası muz cumhuriyeti mi? Eşkıya Cumhurbaşkanının ricası ile hakemleri serbest bırakıyor.. Ey savcılar benim tüylerim ürperiyor, siz rahatsınız…

Bize gelince;

Biz 12 Mart, 12 Eylül darbelerini, darbelerin zindanlarını, işkencelerini gördük, yaşadık.. Fidanları gözümüzün önünde ipe götürdüler.. Biz çoktan korku duvarını aşmışız..Hele yaş 70 e merdiven dayamışken.. Ya sizler….

Yarım asırdır siyasi parti üyesiyim, yarım asra yakındır hukuk ile meşgulüm, deneylerimle söylüyorum; hukuk içinde kalın, adalet yolundan ayrılmayın, yazık olur…

https://rahmiofluoglu.wordpress.com/2009/08/29/rahmi-ofluoglu-kimdir/