Bu akşam(21.05.2015) Habertürk'e konuk olan Cihaner “Cemaat suç örgütü ise hükümet suç ortağıdır, biz Kürt sorununun barışçı çözümünden yanayız” dedi.

PARALEL YAPI

CHP’nin Paralel yapı ile kurumsal ilişkisi olduğu iddiası ciddiye alınamaz.  Böyle bir ilişki varsa hükümet bunu somut delilleri ile ortaya koyabilir. Hükümetin elinde olağanüstü imkanlar var. Hepimizin iletişimini dinleme, izleme imkânları var. Böyle bir ilişki varsa bunu somut delilleri ile ortaya koyabilirler.

Yargıdaki paralel yapılanmayı biz hep söyledik. O zaman neden ilgilenmediler.  Bu yapılanma bir kriminal olaydır, suçtur. Hükümet bu suçun ortağıdır. Bunların yargıda yapılanmalarına hükümet adalet bakanları göz yumdu. Hükümet önce bunun hesabını vermeli.

KÜRT SORUNU

CHP barışçı çözümden yanadır. Biz sorunun mecliste çözülmesinden yanayız. Mecliste komisyonlar kurulsun, süreç şeffaf olsun. Barış süreci topluma anlatılsın. Toplumun arkasında olmadığı bir barış kalıcı olmaz.

Biz sorunun barışçı çözümünden yanayız. Hükümetin çıkardığı çerçeve yasaların içinin boş olduğunu biliyoruz, bunu HDP’de biliyor.

Kürt sorununu çözecek parti CHP’dir. 

AKP İLE KOALİSYON

CHP’nin tek koalisyon yapmayacağı parti AKP’dir. MHP ve HDP ile meclisteki sandalye sayılarına göre koalisyon yapılabilir.

Adaletbiz