Gerçek Gündem'in haberine göre dün sabah saatlerinde Aykurt Nuhoğlu Gürsel Tekin ile buluştu  ve Tekin'in desteğini de aldı.

 CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı uzun bir süre Canan Kaftancıoğlu'nu desteklemiş, ancak il yönetim kurulundan 32 üyenin Aykurt Nuhoğlu'ndan yana tercih kullanması üzerine Kaftancıoğlu ismi gündemden düşmüştü.
Aykurt Nuhoğlu, Salıcı'nın desteğini alamaması üzerine Kadıköy'den milletvekili seçilen Gürsel Tekin'le temas kurdu. Bu sabah Tekin'le kahvaltıda buluşan Nuhoğlu, gerekli desteği alarak ayrıldı. MYK tarafından saat 14.00'te ise Kadıköy Belediye Başkan Adayı olarak atandı. Gürsel Tekin'in MYK'da yapılan oylamada Aykurt Nuhoğlu için oy kullandığı öğrenildi. Tekin'in yakın çevresine "Kadıköy'ü Kadıköylü bir aday isim yönetecek. MYK'dan içimiz rahat ayrıldık'' dediği öğrenildi.

Aykurt Nuhoğlu'nun Nuhoğlu ailesinin popülaritesi, güçlü Karadeniz ilişkileri ile Karadenizlilerin geniş desteğini alacağı,  bunun yanı sıra alevi ve sol kesimce de destekleneceği bildiriliyor.