Aygün, hakaret davasına konu olan sözleri 31 Ocak 2013'teki TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu toplantısında sarf etmişti.

Toplantıda CHP Milletvekili Mahmut Tanal, gittiği bir mahkemede yaşadığı olayı anlatırken salonu sivil polislerin doldurduğunu söylemişti. AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner'in, "Polis olduklarını nereden anladınız?" demesi üzerine Tanal, bu kişilerin yelek giydiğini belirtmişti. Daha sonra Aygün, "Sivil polis oldukları yüzlerinden anlaşılıyor çünkü insandan çok eşyaya benziyorlar" ifadesini kullanmıştı.

Aygün, sözünün farklı algılanmasının ardından gazetecilerin sorusuna, "Eşek demedim, eşya dedim. Eşek en azından işe yarıyor" yanıtını vermişti.

Bu sözleri nedeniyle Balıkesir'e görevli polis memuru Çetin Çelebi, Aygün'e 10 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı. Mahkeme Aygün'e kınama ve dava masraflarını ödeme cezası verdi. Ancak 5 bin liralık yargılama giderini ödemediği için Aygün'ün maaşı ve özel aracına haciz kararı alındı.

Polis memuru Çelebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Haciz kararından sonra Aygün'ün dava masraflarını ödememesi halinde otomobili yakalanarak yediemine teslim edilecektir. Ayrıca milletvekili maaşına da haciz konulmuştur" ifadesini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı