CHP MYK toplantısı sürerken basına açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Türk filmi karakteri Küçük Hüsamettin'e benzetti. Koç, gündemde olan “güvenlik paketi”ni sert biçimde eleştirdi.

Davutoğlu ile ilgili konuşan Koç “Kendisine başrol falan verilip başbakanlık sıfatı yakasına iliştirildiğini zanneden bir de Küçük Hüsamettin rolünde biri var. Yetki de, eylem de cumhurbaşkanı sıfatı taşıyan kişinin ehliyetinde bulunuyor. Anayasa'da açıkça yazan tarafsızlık ilkesi cumhurbaşkanının görevleriyle ilgili tamamen askıda. Davutoğlu'nun siyaseten ergenliğe ulaşmasını hepimiz istiyoruz” dedi.


AKP'YE 'ÇARPITMA' TEPKİSİ
Polisin yetkilerinin arttırılmasını öngören kanun tasarısını eleştiren Koç, "12 Eylül'ü anımsatan bir yasa düzenlemesi ile karşı karşıya Türkiye. Türkiye'yi uçuruma götürmeniz an meselesi” dedi.

Paketle ilgili AB normlarını öngören AKP’ye cevap veren Koç, “Polis devleti oluşturma yolunda hiç kendine kalkan, gerekçe yaratma. Toplumun tümünü kapsayan kişisel hak ve özgürlüklere tecavüz eden bir devlet polisi yaratmaya dönük, yasal düzenleme bu ülkelerde yok. Hiç çarpıtma. Faşizme çeyrek kala uygulamalarına karşı, CHP olarak hem siyasi, hem hukuki mücadelemizi vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.


TOMA AHMET
Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarıyla ilgili olarak da, "1 TOMA yakılırsa, 10 tanesini yaparız' diyor. Ne diyelim sana şimdi bu benzetmeden sonra. TOMA Ahmet mi diyelim? TOMA Ahmet dedirtecek kadar çarpık ifadelerde bulunabiliyor" şeklinde konuştu.

HSYK seçimleriyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Koç, yargının siyasallaştığını ifade ederken "Hukuk devleti itina ile hukuk devleti olmaktan çıkartılmıştır" dedi.


http://www.birgun.net/news/view/chpden-davutogluna-kucuk-husamettin-benzetmesi/7313