ANTALYA

CHP Antalya İl Gençlik ve Kadın Kolları üyesi bir grup, Bağdat Caddesi'nde 3 gün önce bir kişi tarafından bıçak tehdidiyle tecavüze uğradığı iddia edilen E.F.B'ye destek için saat 03.00'te eylem yaptı.

Kazım Özalp Caddesi'nde 'Kadına değil şiddete kaldır elini' pankartıyla toplanan grup, Attalos Heykeli'ne kadar yürüdü. Kadın cinayetlerinin ve tecavüzlerin durmasına yönelik sloganlar atan grup adına açıklamada bulunan CHP Kadın Kolları Üyesi Başak Tezcan, Türkiye'de son 5 yılda 1134 kadının öldürüldüğünü ve çok sayıda kadının da taciz edildiğini söyledi. Bağdat Caddesi'nde yaşanan olayın ardından sosyal medyada tecavüzü meşrulaştırmaya yönelik girişimlerin bulunduğunu belirten Tezcan, Türk kadınlarının bu girişimlere sessiz kalmayacağını ifade etti.

Kadınların da sokak ve meydanlarda gece saatlerinde rahatça dolaşabilmesi gerektiğine dikkati çeken Tezcan, 'Kadınlar özgür olmadan erkekler de özgür olmayacaktır. Kadın cinayetleri, tecavüzler son buluncaya kadar mücadele edeceğiz. Zaman ve mekan sınırlaması olmadan sokaklar kadınlarındır' dedi.

Grup, kadınların gece uğradığı sözlü tacizlerle ilgili skeç sahneledikten sonra dağıldı.

Muhabir: Süleyman Elçin

Kaynak: AA