Zeynep GÜRCANLI/ANKARA

Kendisinin İmam Hatip mezunu ve eski bir müftü olarak tanımlayan eski Kayseri milletvekili Gani Aşık, Kılıçdaroğlu’nun yönetim anlayışının “yanlış olduğunu” vurgulayarak, “İktidardaki dini çok kullandığı için çok oy alıyor. Biz de ucundan kıyısından bunu yapalım. Bu CHP’yi hiç tanımamaktır” dedi.

Partinin “değişim” sloganını da ” Değişim denilen şey, partiyi yozlaştırdı. CHP’yi yozlaştırdı. gericiliğe tavizin sonu yok” diye eleştiren, CHP’nin Kayseri eski milletvekili Gani Aşık, “din referanslı siyaset olamaz. hepimiz müslümanız tabi ki, buna şüphe yok. bununla da iftihar ederiz. Ama din siyasetin üstündedir” dedi.

“DEVŞİRME KADROLAR İSTEMİYORUZ”

CHP’ye, daha önce diğer siyasi partilerde görev yapmış kişilerin alınmasını ve parti yönetimine getirilmesini de eleştiren Aşık, “Devşirme kadrolar istemiyoruz. CHP gibi CHP istiyoruz. CHP’yi devrişme kadrolar yönetmesin. CHP’yi CHP’li kadrolar yönetsin” dedi.
AKP’nin dini siyasete alet etmesini de eleştiren eski Müftü, “Bürokrasi mollalaştırıldı, türban ilkokula kadar indi. ibadet promosyan haline getirildi. din satıp oy alınıyor
din satıp ihale alınıyor, din satıp millet malı alınıyor” diye konuştu.