CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan'ın "Osmanlı Torunları" denilen derneğin üyeleri tarafından "Vatan hainisin" denilerek sokak ortasında dövülmesine ilişkin CHP'den açıklama geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, olayın ardından Antalya Milletvekili Devrim Kök ile birlikte Düzce'ye geldi. Partisinin il başkanlığında açıklama yapan Böke, olayı şiddetle kınadığını söyledi. CHP'li Böke, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

'SİYASİ SALDIRI'

"Öncelikle İl Başkanımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kendisinin hızla ayaklandığı aydınlık, özgür, hukuk devleti üzerine inşa edilmiş demokratik bir Türkiye mücadelesini vermeye devam etmesini istiyoruz. Yaşanmış olan bu olay Türkiye’nin nasıl bir faşist düzen içerisinde olduğunun en somut örneklerinden biridir. Bu bir adli olay değildir. Bu bir siyasi saldırıdır. Türkiye’de toplumu, akılları ve sokakları bu şiddete asla teslim etmeyeceğiz. Bu şiddeti doğuran siyasi dil değişene kadar, bu şiddeti destekleyen siyasi yaklaşım değişene kadar mücadelemizi vermeye devam edeceğiz. Biz örgütümüzün, Türkiye siyasetinin, toplumumuzun, akıllarımızın ve sokaklarımızın bu şiddete teslim edilmesine izin vermeyeceğiz."

CHP İl Başkanı'nı 'Vatan hainisin' diyerek dövdüler

CTÇILARLA POZ VERMİŞLER

CHP Düzce İl Başkanı'nı sokak ortasında döven "Osmanlı Torunları" isimli derneğin üyelerinin Suriye'de cihatçılarla birlikte fotoğrafları ortaya çıktı.

CHP İl Başkanı'nı dövenler Suriye'de cihatçılarla birlikte
Kaynak: Haber.sol.org.tr