CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Danıştay Başkanı’nın kızının Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda çalıştığı iddialarına ilişkin, “Danıştay Başkanı’na düşen de bu olay ortaya çıktıktan sonra istifa etmesidir” dedi.

Gök, TBMM’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“Danıştay Başkanı’nın kızının Cumhurbaşkanlığı sarayında çalıştığı, damadının sarayın inşaatında yer alan görev yaptığı iddiaları var, ne diyorsunuz?” sorusuna Gök, şu yanıtı verdi:

“Bu iddialar gerçekse gerçekten son derece skandal bir durum ile karşı karşıyayız. Devletin yöneticilerinin ve yargıda görev yapan herkesin çok önemli mevkilerde bulunan herkesin her türlü ilişkilerinin çok açık, şeffaf ve denetlenebilir olması gerekir ve herkesin de birbirine karşı saygınlığını ve bağımsızlığını koruyacak bir konumda olması gerekir. Anlaşılıyor ki Danıştay Başkanı bundan önce katıldığı Cumhurbaşkanının programlarında cumhurbaşkanı ile olan ilişkilerinin ne denli sıcak ve yakın olduğunu gösteren bir başka boyutu da kızının Çankaya’da kaçak sarayda çalışmasından anlıyoruz. Bunlar fevkalade yanlış yaklaşımlardır ve Danıştay gibi Türkiye’nin çok önemli bir kurumunun da saygınlığını zedeleyen bir anlayıştır. Türkiye yargı bağımsızlığını tartıştığı bu dönemde yargının siyasallaşmasının tartışıldığı bu dönemde yargının siyasetle bu kadar iç içe girdiği hiçbir zaman yaşamamıştı, üzüntü verici bir tablodur, böyle bir tabloyu Türkiye taşıyamaz. Ve Danıştay Başkanı’na düşen de bu olay ortaya çıktıktan sonra istifa etmesidir. Derhal gereği yapılmalıdı.”

“İstifa etmeli mi?” sorusuna da Gök, “Derhal istifa etmelidir. Bu yükü Türkiye yargısı taşıyamaz” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr