Başbakan Erdoğan, "Biz, 'hesaplaşma değil, helalleşme yapalım' dedik ancak olmadı. 30 Mart öncesinde yapılanlar öyle kolayca unutulacak, üzeri çizilecek, affedilecek şeyler değildi. Devlete saldırı düzenlendi, millete saldırı düzenlendi, istiklalimize, istikbalimize saldırı düzenlendi, bunu affetmek, bunun üzerini çizmek, 'hadi helalleşelim' demek kusura bakmayın bizim haddimiz de hakkımız da değildir. Bunların hesabı sorulacak. Türkiye Cumhuriyeti Devletine saldırı düzenleyenlerden bunun hesabı mutlaka sorulacaktır. Harp hiledir ama hile namertlik değildir, stratejidir, çevikliktir, akıldır, zekadır. İşte biz her yönden böyle namertçe saldırıya maruz kaldık" dedi. 

Başbakan Erdoğan, "Bu yapıyla böyle bir anlayış ve zihniyetle bu muhalefetin bu ülke için yararlı olma, Türkiye'nin geleceğine katkı sunma imkanı yoktur. Muhalefetin artık değişmesi, bizzat kendileri için, kendi seçmenleri için en önemlisi de Türkiye için artık kaçınılmaz bir ihtiyaçtır. 30 Mart ile darbe umutları artık tamamen silinmiş, 30 Mart'ta sadece AK Parti değil, sandık ve demokrasi Türkiye'de egemenliğini kayıtsız şartsız ilan etmiştir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Türkiye'de sandık dışı formül arayanlar artık her zaman kaybetmeye mahkumdur. Silahlı güçlerden, terörden, gerilimden, sokak eylemlerinden, yargı ve bürokrasi müdahalesinden medet umanlar, avuçlarını yalamış, hayal kırıklığına uğramış, beklentileri artık suya düşmüştür" dedi. 

Başbakan Erdoğan, "Türkiye'de istikameti artık manşetler değil, öz eleştiriden kaçınan zeytinyağı gibi her seferinde üste çıkan, büyük bir pişkinlikle hiç bir şey olmamış gibi davranan işveren örgütleri değil, istikameti sadece millet belirler, siz belirlersiniz. Hiç bir zaman tek tip vatandaş, tek tip insan inşa etmek gibi bir gayenin içinde olmadık Biz kendi fikrimizi, kendi yaşam tarzımızı herkese dayatmanın değil, ortak değerlerde buluşmanın, ortak bir zeminde buluşmanın derdi içinde bir kadroyuz" diye konuştu.


ANKARA (DHA)