Şehit askerin cebinden çıkan vasiyeti okurken boğazım düğümlendi, gözyaşlarımı tutamadım. Şiir gibi bir vasiyetname, yazıdaki görüşlerden daha önemlisi yüklediği duygular.

Anneciğim, babacığım ellerinizden tekrar öperim,

Hakkınızı helal edin, size layık bir evlat olamadım,

İhtiyaçlarınız karşısında yanınızda bulunamadım,

Hakkınızı helal edin… Hakkınızı helal edin…

Habur, çözüm süreci, barış süreci ve akil adamlar… 35 yıldır akan kanın durdurulduğu söylemi, barışçı çözümlere halkı ikna etmek için akil adamların sahaya sürüldüğü bir süreçten sonra, barış konusunda yaratılan bunca umuttan sonra bu ölümleri kabullenmek mümkün mü?

Asker bütün bu umutları yaratanları ihanetle suçluyor.

Askerin anlamadığı veya düşünmediği bir şey var belki; paralel yapıdan sonra PKK de zamanın başbakanını kandırmış olabilir.

Kandırılmış olabilirler, ama akıllarının başlarına 7 Haziran seçimlerinden sonra gelmesi bana enteresan geliyor..

Barış konusunda bunca umut yarattılar, koca koca adamları akil adam diye ülkede dolaştırdılar, sonra çıkıp “milyonlar şehit olmaya hazır, sonuna kadar savaşacağız” diyorlar.

Milyonlarca şehitten bahsediyorlar çünkü savaşan onlar değil, ölenler onların çocukları değil.

Cumhurbaşkanı, Trabzon’da şehit cenazesinde yaptığı konuşmada :

"İnanıyoruz ki şehadet makamına ulaşmış olan bu şehidi uğurluyoruz. Ne mutlu onun ailesine, ne mutlu onun tüm yakınlarına"  dediğinde sosyal medyada  “umarız siz de bu mutluluğu yaşarsınız” şeklinde  bir paylaşım görmüştüm ve acı bir tebessümle gülmüştüm.

Sahi ne oldu sayın Cumhurbaşkanım, aldatıldınız mı?

Aldatılmadıysanız bütün bu yaptıklarınız; Habur’da seyyar mahkeme kurmanız, onlarca akil adamı ülkede dolaştırıp verdiğinin bütün umutlar, bizzat sizin ağzınızdan duyduğumuz “akan kanı durdurduk, artık şehit cenazesi gelmiyor “ söylemleri sizin ve hükümetiniz bir gafı mıydı?

Şaka mı yaptınız bize?

Şimdi her gün gelen bu ölüm haberleri, asker, polis, sivil ölümleri ne? Kabus mu görüyoruz?,

Şehir asker vasiyetinde ne diyor?

"Eğer bir gün yaban ellerde şehit düşersem

Hiçbir hükümet temsilcisi gelmesin cenazeme (Vali, milletvekili, bakan, başbakan, cumhurbaşkanı vs.)

Bütün bunlar büyük acılar, hayal kırıklıkları.. Ama sizin bunları anlayacak haliniz yok, siz 1 Kasım seçimlerini düşünüyorsunuz…

 Rahmi Ofluoğlu