8 BDP milletvekili ve BDP'nin destek verdiği iki milletvekili hakkında hazırlanan fezlekeler başbakanlıktan meclis başkanlığına gönderildi.

Fezlekede, BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak ile BDP'li milletvekilleri Adil Kurt, Sebahat Tuncel, Nazmi Gür, Hüsamettin Zenderlioğlu, Halil Aksoy, Esat Canan, İdris Baluken ve Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk ile Ertuğrul Kürkçü hakkında, "PKK ve KCK silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan TCK'nın 5237 sayılı kanunun 220'ye 7'nci ve 314'e 2'nci maddeleri ile TMK'nın 3713'e 5'inci maddesi gereğince soruşturma açılmasına izin verilmesi talep edildi.

10 yıl hapis talebi
PKK'lilerle buluşmanın bilinçli bir şekilde gerçekleştiğinin ileri sürüldüğü fezlekede, bağımsız ve devletsiz alanlar oluşturmak isteyen PKK'nin bu konuda başarılı olamayınca, 'bilinçli' bir buluşma ile Türkiye ve dünya kamuoyuna mesaj vermeye çalıştığı görüşüne yer verildi.

Fezlekede, "Olay günü grup içerisinde bulunan 10 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması, milletvekilliklerinin düşürülmesi ve ilgili maddeler uyarınca 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmaları" isteniyor.

(soL - Haber Merkezi)