Başbakan Davutoğlu, Diyarbakır'daki patlamayla ilgili "Her şeyden önce yaralılarımıza geçmiş olsun diyorum. Bu meselenin arkasında ne varsa; trafo patlaması mı bir suikast mi herhangi bir provokasyon mu bunu tetkik edeceğiz, gerekli sonucu en kısa zamanda elde edeceğiz. Vali beyle biraz önce konuştum, gerekli talimatları verdim" dedi.

Davutoğlu, "Buradan bütün Türkiye'ye bütün ülkemize, özellikle Diyarbakırlı kardeşlerime sesleniyorum. İstismar ve provokasyonlara karşı uyanık olalım. Bu konuyu hiç kimse provoke etmemeli. HDP'ye geçmişte yapılan bazı saldırıları, Adana'da, Mersin'de nasıl faili bulmuşsak; - bunun bir saldırı mı, kaza mı olduğu belli değil ama - ne varsa arkasında çıkaracağız, hesabını da sorarız. Ben Başbakan olarak, AK Parti'ye yapılan saldırıyı nasıl en sert şekilde karşılarsam; MHP'ye, CHP'ye, HDP'ye, HÜDAPAR'a yapılan saldırıyı da kınar, onun için de gerekli tedbiri alırız" ifadelerini kullandı.







Davutoğlu daha sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bugün Diyarbakır'da çok acı bir olay yaşandı. Bu olay dahi gösteriyor ki Türkiye'de seçimin suhuletle yapılmasının önüne engel çıkarmak isteyen çevreler var. Gerçekten bir kaza mı saldırı mı olduğu detaylı olarak araştırılıp, mutlaka eğer bir saldırıysa sorumluları bulunacak. Bugünkü Diyarbakır'da olan olay üzerinden herhangi bir istismarın yapılmaması önemli. Benzer olaylar ile partimizin üyelerinin tahrik edilmesi karşısında da hepinizi soğukkanlılığa davet ediyorum"