Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, 24 Haziran seçimleri hakkında önemli iddialar ortaya attı. Bugün Ayşenur Arslan'ın Halk TV'deki Medya Mahallesi programına konuk olan Yarkadaş, programda çeşitli konulara değindi. Fakat Barış Yarkadaş'ın programdaki bazı açıklamaları, gündem yaratacak cinstendi.

Yarkadaş'ın, CHP teşkilatının 24 Haziran seçimlerinde çalışmaları üzerine bomba etkisi yaratacak iddialar şöyle oldu:

"16 Nisan referandumunda 9 bin 700 sandığa görevli koyamadık. 9 bin 700 sandığa görevli koyamamak, oyların %6'sını kontrol edememek demektir. 

Geldik, 16 Nisan'dan 24 Haziran'a... 24 Haziran sonrası Parti Meclisi, acil gündemle toplandı. Parti Meclisi üyelerine acil kodlu bir yazı gitti, dediler ki, 27 Haziran günü toplanıyoruz. Parti hemen, Parti Meclisi üyeleriyle sıcak bir toplantı yapacak, bütün hatalar masaya yatırılacak herhalde, dedim... 

Bir baktık, gündem, Gürsel Erol'un ihracı. Elazığ Milletvekili, kurultay çağrısı yapmış diye ihraç edilmek isteniyor. Bugün de Yüksek Disiplin Kurulu onun için toplanıyor, herhalde ihraç edecekler ya da ihraç istemiyle disipline verecekler. 

Şimdi orada, Parti Meclisi üyesi arkadaşlarımız, şunu söylüyorlar: Bizi bir milletvekilinin ihracı gündemiyle topladınız ama, esas derdimiz seçim. 

Ve orada parti sözcüsü Bülent Tezcan, çok acı bir gerçeği dile getiriyor tartışma çıktığında, 50 bin sandıktan 24 Haziran'da veri alamadık diyor. 50 bin sandık ne demektir, biliyor musunuz? Basitçe anlatayım. 50 bin sandık, oyların %25'ini kontrol edemedik demektir. 50 bin sandıktan veri alamamışsan, neyi konuşuyoruz ki biz?" 

İşte o video:

Odatv.com