NTV'de yayınlanan Seçim Aktüel programına konuk olan CHP Kadıköy Belediye Başkan Adayı Aykurt  Nuhoğlu, belediye başkanlarının her şeyden önce bir yönetim anlayışına sahip olması gerektiğini vurguladı.

“Ben yaptım, oldu dönemi bitmiştir”

Yerel yönetimlerde katılımcılığın önemli olduğunu belirten Nuhoğlu; “Başbakan ‘Beyoğlu’nu da, Gezi Parkını da yıkacağım’ dedi. Yıkabildi mi? Hayır. O kadar insan sokağa çıktı. Projeleri hayata geçirmeden önce orada yaşayan insanların da düşüncesini almak lazım. ‘Ben yaptım, oldu’ dönemi bitmiştir artık. Kadıköy’de biz Kadıköylülerin her konuda düşüncelerini alacağız. Kadıköy’ü Kadıköylülerle beraber yöneteceğiz” dedi.

“30 Mart’tan sonra Büyükşehir Belediyesi de CHP’nin olacak”

1994 senesinde Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün bir raylı sistem yapmak istediğini, ancak  Büyükşehir Belediyesi’nin bunu engellediğini hatırlatan Nuhoğlu; “Büyükşehir Belediyesi de 30 Mart’tan sonra CHP’de olacak. Böylelikle projelerimiz engellenemeyecek. Büyükşehir Belediyesi’nin adil olması gerekirdi ama olmadılar. 30 Mart’tan sonra böyle bir sorunumuz kalmayacak” diye konuştu.

 Aklımdaki Kadıköy

 Sendikalar, kitle örgütleri ve vatandaşla iç içe olup, onların fikirlerini dikkate alacağını kaydeden Nuhoğlu; engelliler ve kadınlarla ilgili projelere büyük önem verdiğini de belirtti. Engellilerin hayatlarını her bakımdan kolaylaştırmayı amaçladıklarını söyleyen Nuhoğlu; “Engelliler bizim bütün projelerimizin içinde olacaklar” dedi.

 “Kadıköy’de uluslararası festivaller yapılacak”

 Kadıköy’ün ciddi bir kültür-sanat potansiyeli olduğunu da belirten Aykurt Nuhoğlu; “Kadıköy’de ciddi şekilde uluslararası festivaller yapmayı düşünüyoruz. Kadıköy’deki insanlar Kadıköy’ü niye seviyor. Çünkü yaşam standartları yüksek, kendilerini özgür hissediyorlar ve kültür sanata karşı duyarlılar. Kadıköy’e geçmişi itibarıyla baktığınız zaman çok tarihi bir yer aynı zamanda. Bu tarihi canlandırmaya devam ettireceğiz. Bununla ilgili çalışmalar da yapıyoruz” diye konuştu