AKP'nin dahi vazgeçtiği 'Başkanlık sistemini' gündeme getirerek Türkiye'yi referandum sürecine sürükleyen Devlet Bahçeli, parti tabanını karşısına alınca Aydınlıkçıları hedef alan açıklamarı peş peşe yapmıştı. Başkanlık sistemi için miting yapan Bahçeli bugün Kayseri'de konuştu. Bahçeli yine Aydınlıkçıları hedef aldı ancak bu sefer ağzından çıkan sözler herkesi hayrete düşürdü.
FETÖ'ye karşı en büyük mücadeleyi veren Aydınlıkçıları 'FETÖ'nün yeni sığınağı' sözleriyle hedef alan Bahçeli'ye Vatan Partisi'nden yanıt gecikmedi. aydinlik.com.tr'ye açıklama yapan Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, Bahçeli'nin sözleriyle ne kadar zavallı durumda olduğunu birkez daha göstermiştir dedi. İşte Reyhan'ın açıklaması:

Bizim partimizin en önemli özelliği gladyoya ve FETÖ'ye karşı mücadelesidir. Bize atılacak en son çamur içimizde FETÖ'cü olduğu iddiasıdır.
Devlet Bahçeli bu sözleriyle ne kadar çaresiz ve zavallı konumda olduğunu birkez daha göstermiştir.

Referandumda 'evet' kampanyasının geldiği noktayı da gösteriyor. Hayır oyları ciddi oranda öndeki sayın Bahçeli bu tip iddialarda bulunma ihtiyacı hissediyor. Yaptığı açıklamaların akılla mantıkla tarihle bağdaşmaz açıklamlardır.

Sayın Bahçeli Ergenekon-Balyoz tertiplerini savunurken bizim genel başkanımız dahil pek çok yöneticimiz FETÖ kumpaslarıyla Silivri zindanlarında hapis yatmıştır.