14 Şubat'ta Kadıköy Evlendirme Dairesi'nde yapılan "Seçimlere doğru demokrasi güçleri ne yapmalı?" panelinde CHP ile ilgisi olmayan yönlendirilmiş 5-6 kişilik bir grubun protestosunu Ulusal Kanal ve Aydınlık sürekli olarak CHP'lilerin tepkisi olarak duyurmaktadır. Ulusal Kanal panel boyunca kayıttaydı, protesto eden kişileri yayınlasın görelim bakalım bu provaktörler hangi örgüte, partiye mensuplar.
Ulusal Kanal ve Aydınlık'ın sürekl yaydığı bir başka konuda CHP-HDP seçim ittifakıdır. Oysa kendi haberleri bile bu iddiayı yalanlamaktadır. Hasip Kaplan dahil bütün panelistler CHP-HDP seçim ittifakının imkansızlığını vurgulamaktadır. Adaletbiz panel haberini "panelden çıkan sonuç ittifak yok, diktatörlüğe karşı güçbirliğ.." şeklinde verdi.

İşte Aydınlık'ın o haberi:

Irmak Mete

İstanbul Kadıköy  Evlendirme Dairesi’nde  Avukat  Bozkurt Nuhoğlu’nun liderliğinde  oluşan Yeniden Aydınlanma Hareketi öncülüğünde önceki gün bir panel gerçekleşti. Bozkurt Nuhoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, gazeteci Gürkan Hacır’ın konuşmacı olduğu panelde,  7 Haziran genel seçimlerinde, özellikle de CHP- HDP arasında bir seçim ittifakının mümkün olup olmadığı tartışıldı. 

İTTİFAK YAPMALIYIZ'
CHP İl Başkanlığı’nın Murat Karayalçın ile beraber tam kadro katıldığı etkinlikte, konuşmacılar tarafından HDP’nin AKP ile birçok konuda beraber hareket etmesi gözardı edilerek, ortak bir program etrafında HDP ile ittifak yapılabileceği vurgulandı.  Hasip Kaplan’ın konuşması sırasında, Haziran Direnişi döneminde kurulan Bağdat Caddesi Forumu üyeleri  “Bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz, hepimiz Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diyerek Kaplan’a ve HDP ile ittifakı savunan CHP yöneticilerine tepki gösterdi.  Tepki gösterenler, daha sonra görevliler tarafından dışarı çıkarıldı. 
Etkinliğin açış konuşmasını yapan Murat Karayalçın, zamanında kendisinin de birçok ittifak içinde bulunduğunu, birçok oluşumun olduğunu, ittifakların zamanında yapılınca bir anlamı olduğunu vurgulayarak, “Sol partiler, liberaller, demokratlar çağdaş Türkiye’yi savunan herkes bu seçimde ittifak yapmalıdır. Bu geniş birlikteliğe bir çatı olduğunu ve bu çatının da CHP olduğunu söylüyorum” dedi.
1991 SEÇİMLERİ  
CHP’nin HDP ile seçim ittifakı yapmasına sıcak bakan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, bir program temelinde hareket edilmesini savunarak, “Bu antidemokratik seçim barajı kalkana kadar sol hareketlerin seçimlerde işbirliği yapması gerekiyor” ifadelerini kullanarak 1991 seçimlerinde SHP ve HEP arasında yapılan seçim ittifakını hatırlattı.
'ORTAK İKTİDAR'
HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise yaptığı konuşmada CHP ile  bir seçim ittifakı yapmak istediklerini, ancak reel siyasette bunun mümkün olmadığını belirterek, “Biz 7 Haziran’daki seçime bağımsız girerek en fazla 40 milletvekili Meclis’e sokarız. Ancak bu hiçbir şeyi değiştirmeyecek; çok net. Tek yol vardır; CHP, HDP Haziran Hareketi ortak program etrafında seçime gitmelidir. Ancak bunu gerçekçi görmüyorum, imkansız aşk gibi. Ama bu da olmuyorsa HDP barajı aşmalıdır. CHP’nin bir puan kazanması veya kaybetmesi  bir şey değiştirmez.  Ama HDP ve Haziran Hareketi’nin birlikte yüzde 15 oy alması CHP ile ortak iktidarın yolunu açar” diye konuştu.
ÖDP DE KATILDI
CHP’nin milletvekili adaylığı için teklif götürdüğü ÖDP Eş Genel  Başkanı Alper Taş da CHP, diğer sol partiler ve HDP’nin ortak bir program etrafında seçime birlikte girmesi gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu: Erdoğan, Barzani ile tarihsel bir blok kurmuştur. CHP de modern Kürtlerin temsilcisi HDP ile bir ittifak yapmalıdır. Cumhuriyetin kurulmasını sağlayan Kürt-Türk ittifakı yeniden oluşmalıdır. Kurulacak ittifakın programı da Gezi’yi meydana getiren programdır.”
adaletbiz