MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, oyuncu Hülya Avşar'ın askeri darbe döneminde idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu'nun hayatının anlatıldığı 'Veda Mektubu-Ankara Yazı' filminde rol alacak olmasına tepki göstermiş "Kendi çocuğuna anne olmaktan uzak bir tipi de şehidimizin annesi rolünde oynatma hadsizliğine soyunan bu kanal bilmelidir ki, şehitlerimizin istismar malzemesi yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz" demişti.

Hülya Avşar, hurriyet.com.tr aracılığıyla Büyükataman'a sert bir cevap verdi:

Velev ki bir partiye destek veriyorum.
Velev ki Ello kızı Malakanım.
Velev ki Hülya Avşarım.
Velev ki Beşiktaşlıyım.
Velev ki Kürdüm
Velev ki Kürküm

Sana ne lan, seni araştırırsak neler çıkar kimbilir dibinden, ondan da banane. Bana Ello kızı Malakan diyerek bölücülük yapan, sanatımla kişiliğimi karıştıran, fikirlerime saygı duymayarak demokrasiye, özgürlüğe karşı olduğunu gösteren sen kimsen, ben bu filmde oynayacağım, sizde gelin engelleyin.

32 yıllık sanat hayatımı, ne size ne de başka bir partiye göre yönlendirmeyeceğim. Şunu bilin ki Hülya Avşar kısacası sanat ve sanatçı partiler üstüdür. HADDİNİZİ BİLİN.

Hele ki anneliğime laf söylerseniz, tek başıma bir kadın olarak sizinle başederim. Bekliyorum sete hem de arkama sizin gibi parti gücünü almadan ,tek bir kadın olarak.
Gerçek Gündem