3 yıl boyunca olaysız geçen kutlamalar hafızalardaki yerini korurken bugünkü 1 Mayıs kutlamaları için Taksim işçilere kapatıldı. Meydan’a demir bariyerler yerleştirildi. Taksim’e yönelik metro ve füniküler seferleri iptal edildi. Metrobüs seferleri ise sadece Beylikdüzü ile Cevizlibağ arasında hizmet verecek. Havadan uçuşlar bile yasaklandı!..

2002’de yasaklarla mücadele sözü veren AKP yasakçı zihniyete teslim oldu. 1 Mayıs için İstanbul'da sıkıyönetim ilan edildi. Anayasa çiğnenerek tutuklu polisler ve gazeteci Karaca için tahliye kararı veren 2 hakim gözaltına alındı.


Tahliye kararı veren 2 hakime gözaltı kararı!

Hidayet Karaca ve polis memurları hakkında tahliye kararı veren 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik ile 32. Asliye Ceza Hakimi Mustafa Başer hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Metin Özçelik, "Emniyetten arandım, Bakırköy Başsavcıvekili İdris Kurt'un benimle görüşmek istediğini söylediler. Ben de adliyeye gidiyorum." dedi. Hakim Başer de evinde olduğunu ve bilgisi olmadığını söyledi. Öte yandan Hakim Özçelik, adliyedeki basın odasında medya mensuplarıyla sohbeti sırasında Başsavcı Vekili polislerle odaya baskın yaptı. Başsavcı Vekili’nin, "Burayı boşaltın, burada basın açıklaması olmaz." demesi üzerine tepki gösteren gazeteciler, "Biz sohbet ediyoruz, siz çıkın odadan." karşılığını verdi. Bir süre daha odada kalan Özçelik, "Kararlarım tamamen hukukidir. Türkiye'de yaşananlar uzun süre sürdürülebilir bir durum değil. Türkiye'ye hukuk geri geldiğinde, şu an bu kararları verenler arkasında durabilecek mi? Umarım onlarda hukuki olarak kararlarını savunabilirler. Bu az önceki olay bile Türkiye'nin şu andaki geldiği durumu gösteriyor." yorumunda bulundu. Özçelik, bu sözlerinin ardından gazetecilerle tek tek tokalaşarak veda etti. Hakim Metin Özçelik'in adliyeden ayrılmasından sonra, Özçelik ve Hakim Mustafa Başer hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Emniyet Müdürü'nden skandal açıklama

Manisa’da polis, dördü eğitim faaliyeti yürüten beş derneğe yönelik, "makul şüphe"gerekçesiyle baskın düzenledi. Baskınlara, Manisa Sanayici ve İşadamları Derneği'nin avukatı Gürhan Onat tepki gösterdi. Onat, "Gerekçe inanılır gibi değil, 'Anayasal düzene karşı suç işleme suçundan yürütülen soruşturma kapsamında' diyor. Değil anayasal düzene karşı suç işlemek, bu insanların hiçbir hukuksuz işleri yok. Bu insanlar, kanuna uyma konusunda belki de Türkiye'deki en örnek insanlardır" dedi. Baskın düzenlenen Manisa Eğitim Gönülleri Derneği (MEGDER) Başkanı Ülker Ercoş ise tek suçlarının vatanını seven güzel insanlar yetiştirmek olduğunu söyledi.

Operasyonun ardından Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren skandal bir açıklama yaptı. Ceren, Yargıtay tarafından verilmiş bir karar olmamasına rağmen "Bu derneklere bundan sonra bağış yapacak, kurban ve burs paralarını verecek kişilerin, terör örgütüne yardım yaptıklarını anlamaları gerekiyor" sözleri kan dondurdu.

Vekillere 'adliye neden gittiniz' soruşturması

Gazeteci Hidayet Karaca ve polisler hakkında tahliye kararı verilmesinin ardından kamuoyunu bilgilendirmek için Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne giden bağımsız milletvekili Hakan Şükür ve CHP milletvekili Mahmut Tanal hakkında örgüt suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı öne sürüldü. Havuz medyası tarafından yazılan iddiaya göre Şükür ve Tanal hakkında tahliye kararını imzalamayan infaz savcısına baskı yaptıkları gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Şükür haberin ardından “Muhalifleri susturmaya sindirmeye çalışıyorlar. Kimseye saygısızlık etmeden. Yasaları çiğnemeden sorumlu bir milletvekili olarak görevimi yapmaya çalışıyorum. ‘Ölümden korkuyorum’ diyen savcıyı göremedim bile. Biz hukuksuzluğa ve Anayasa'ya aykırılığa itiraz ediyoruz. Sedef Hanım'ın Mümtazer Bey'in Osman Özsoy'un maruz kaldığı durumlar ortada. İnsanların susmaması fikir beyan etmesi hukuk ve demokrasi için çok önemli. Çıkan yasalara baktığımızda da bir korku birparanoyası üzerine çıktığını görüyorsunuz. Milletvekili Mahmut Tanal Bey de ben de halkın bilgilenme hakkı için bu olayları yerinde takip edip paylaşıyoruz. Haberde söylenenlerin hiçbiri gerçekleşmedi. Kamuoyunu bilinçlendirmek için orada bulunduk. Her şey ortada kamera görüntüleri de ortada” dedi. Tanal’da iddialara çok sert tepki gösterdi.

Kabaş'a ağır ceza!

17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasına verilen takipsizliğe tepki amacıyla "Bu adamı asla unutmayın. 17 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararı veren Cumhuriyet Savcısı Hadi Salihoğlu" şeklinde  tweet attığı için evi basılarak gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş hakkında, 22. Asliye Ceza Mahkemesi, görevsizlik kararı verdi. Dosya, nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Duruşmaya Sedef Kabaş ile birlikte bazı milletvekilleri ve çok sayıda gazeteci katıldı. Mahkeme, görevsizlik kararı vererek dava dosyasının, görevli ve yetkili olduğunu belirttiği nöbetçi ağır ceza mahkemesine gönderilmesine karar verdi. Duruşma sonrası açıklamalarda bulunan Sedef Kabaş, "İişlenen suça karşı sessiz kalmak, suçun yarısına ortak olmak demektir. Eleştirmeye ve elbette tweet atmaya devam edeceğim" dedi.

Özsoy serbest bırakıldı

Üsküdar Vapur İskelesi'nde önceki gün İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerince gözaltına alındıktan sonra tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen  Prof. Dr. Osman Özsoy, serbest bırakıldı. Osman Özsoy'un gözaltına alındığı soruşturmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatının da müdahil olduğu ifade edildi.

SEBEP, '3-5 MERT ADAM BU İŞİ BİTİRİR' SÖZÜ

Özsoy gözaltına alınmasının ardından yaptığı açıklamada, "Samanyolu'na katıldığım programla ilgili gözaltına alınıyorum. '3-5 mert adam bu işi bitirebilir' sözlerimden dolayı olduğu söylendi. almadılar mı?' diye söylüyordu. Bunlar hala bana bir tiyatro sahnesi gibi geliyor” demişti.

 

Millet