AK Parti Seçim Beyannamesi'nin yargı ile ilgili bölümünde şöyle deniliyor:

"Yargı üst yönetimi ile temyiz mahkemelerinin oluşumunda TBMM’nin rolünü güçlendireceğiz, böylece yargının toplumsal meşruiyetini artıracağız."

Bu cümleden anlaşılan Yargıtay, Danıştay ve diğer yüksek mahkemelerin üyelerinin seçiminde TBMM etkili olacak. 
 Halen durum ne?
 Anayasanın 154 üncü maddesi:

B. Yargıtay

MADDE 154. – Yargıtay, adliye mahkemelerince verilen ve kanunun başka bir adlî yargı merciine bırakmadığı karar ve hükümlerin son inceleme merciidir. Kanunla gösterilen belli davalara da ilk ve son derece mahkemesi olarak bakar.

Yargıtay üyeleri, birinci sınıfa ayrılmış adlî yargı hâkim ve Cumhuriyet savcıları ile bu meslekten sayılanlar arasından Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca üye tamsayısının salt çoğunluğu ile ve gizli oyla seçilir.

Yargıtay Birinci Başkanı, birinci başkanvekilleri ve daire başkanları kendi üyeleri arasından Yargıtay Genel Kurulunca üye tamsayısının salt çoğunluğu ve gizli oyla dört yıl için seçilirler; süresi bitenler yeniden seçilebilirler.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ve Cumhuriyet Başsavcıvekili, Yargıtay Genel Kurulunun kendi üyeleri arasından gizli oyla belirleyeceği beşer aday arasından Cumhurbaşkanı tarafından dört yıl için seçilirler. Süresi bitenler yeniden seçilebilirler.

Yargıtayın kuruluşu, işleyişi, Başkan, başkanvekilleri, daire başkanları ve üyeleri ile Cumhuriyet Başsavcısı ve Cumhuriyet Başsavcıvekilinin nitelikleri ve seçim usulleri, mahkemelerin bağımsızlığı ve hâkimlik teminatı esaslarına göre kanunla düzenlenir.
AKP TBMM'inde tek başına veya ittifak edeceği diğer partilerle anlaşma imkanı bulduğunda seçim beyannamesinde olduğu gibi HSYK'nın yetkilerini kısıtlayacaktır.
 

AKP seçim beyannamesinde bunun gibi yargı ile ilgili gözden kaçan birçok husus mevcut... Belki de AKP nasılsa iktidar olamaz diye bunlar ciddiye alınmıyor..Hayırlısı..