ABC Gazetesi
AKP'nin MHP'yi de nasıl olduğu bugüne kadar kamuoyuna açıklanmayan 'bir şekilde' ikna ederek Meclis'e getirdiği 18 maddelik anayasa değişikliği paketinin geneli üzerinde genel kurulda görüşmelere geçilmesi için yapılan oylamada 338 kabul oyu çıktı.

'Partili cumhurbaşkanlığı' adı altında 'Denetimsiz Başkanlık' rejimini ülkeye dayatan anayasa değişikliğinin gerekçesi ise AKP tarafından "Daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye için" şeklinde formüle ediliyor. 

Ancak, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Türkiye'nin her zaman bir Recep Tayyip Erdoğan oluşturma garantisi olmadığını ileri sürerek, "O zaman bunu sistemle garanti altına almaya çalışacağız" diyerek sistemin aslında Erdoğan için değiştirildiğini itiraf etti.

BAŞKANLIK-MUTLULUK İLİŞKİSİ TERS ORANTILI

AKP her ne kadar 'başkanlık' rejiminin Türkiye'yi daha güçlü ve müreffeh hale getireceğini savunsa da gerçekler bunun tam tersini söylüyor. 

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Twitter'dan paylaştığı bir tabloda, başkanlık ile yönetilen ülkelerle parlamenter demokrasi ile yönetilen ülkeleri karşılaştırdı. Öztrak'ın paylaştığı tabloya göre, "Dünyanın en mutsuz 10 ülkesinin 9'u Başkanlık, 1'i yarı başkanlık ile yönetiliyor. Dünyanın en mutlu 10 ülkesinin 9'u ise parlamenter demokrasi ile yönetiliyor.!"

İşte Öztrak'ın payaştığı o taboar:

15978596_10154179229889212_1678538330_n.jpg

http://www.abcgazetesi.com