Mersin'de FETÖ soruşturması kapsamında bakliyat devi Arbel Gıda'nın sahipleri Mahmut Arslan, Hüseyin Arslan, Ali Arslan ve Hasan Arslan hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. AKP'den belediye başkan adayı da olan işadamı Mahmut Arslan ve Hasan Arslan’ın adı geçtiğimiz yılın ağustos ayında, avukat dilekçesi skandalıyla gündeme gelmiş, avukatları gözaltına alınan Arslan kardeşleri "Erdoğan'a yakındır" diye savunmuştu.Mersin iş ve siyaset dünyasının tanınmış isimlerinden Mahmut Arslan, Hüseyin Arslan, Hasan Arslan ve Ali Arslan hakkında FETÖ soruşturması kapsamında Gözaltı kararı çıkarıldı. Mahmut Arslan, 2004 yılında AKP’den Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştu. 
Bakliyat devi Arbel Gıda’nın sahipleri olan Arslan kardeşler hakkında, FETÖsoruşturması kapsamında Gözaltı kararı çıkarıldı. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Gözaltı kararı verdiği Mahmut Arslan, Hüseyin Arslan, Hasan Arslan ve Ali Arslan’ın adreslerinde bulunamadığı öğrenildi. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Mahmut Arslan ve Hasan Arslan hakkında ayrıca terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık etmek iddiasıyla soruşturma yürüttüğü de öğrenildi.

AKP’den belediye başkan adayıydı

Arbel Bakliyat’ın kurucularından olan Mahmut Arslan, 2004 seçimlerinde AKP’denMersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuş ancak seçimi kazanamamıştı. Mahmut Arslan daha sonraki dönemlerde Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı, Akdeniz İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanlığı görevlerinde de bulunmuştu. Hakkında Gözaltı kararı çıkarılan Hüseyin Arslan, Akdeniz İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu üyeliğini sürdürürken kardeşi Hasan Arslan da ASKON başkanlığına geçtiğimiz haftalarda seçilmişti.

Avukatı, ‘müvekkilim Erdoğan’a yakındır’ diye dilekçe vermişti

İşadamı Mahmut Arslan ve Hasan Arslan’ın adı geçtiğimiz yılın ağustos ayında da, avukat dilekçesi skandalıyla gündeme gelmişti. Arslan ailesinin avukatı ve damadı olan Murat Altındere, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Organize Suçlar Bürosu’na verdiği bir dilekçede, Arslan kardeşlerin AKP’li ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın isimler olduğunu vurgulayarak skandala imza atmıştı. Altındere dilekçesinde şu ifadelere yer vermişti: “Müvekkilimiz Mahmut ve Hasan Arslan, özellikle bakliyat sektöründe olmak üzere ülkemizi dünya çapında temsil eden saygın işadamlarından olup birçok kamusal, yarı kamusal ve sivil toplum örgütlerinin önde gelen isimlerindendir. İki müvekkil de AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanımız’a yakınlığıyla bilinmekte, müvekkillerden Mahmut Arslan, yerel seçimlerde AK Parti MersinBüyükşehir Belediye Başkan adayı dahi seçilmiştir. Müvekkillerimiz, tıpkı bölücü terör örgütü PKK’nın hedefinde olduğu gibi FETÖ/PDY hain terör örgütünün de hedef şahısları arasındadır.”

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1017024/AKP_nin_baskan_adayina_FETO_operasyonu.html