ürkiye, MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin erken seçim önerisi sonrasında AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği 24 Haziran'da seçime gidiyor. Erken seçim, gözleri Meral Akşener'in Genel Başkanlığını yaptığı İyi Parti'ye çevirdi.

Habertürk'ten Kübra Par'ın sorularını yanıtlayan Faruk Acar, "Doğal bir panik var. Çünkü 60 gün içerisinde hiç olmayan bir sistemi oylayacaksınız. Milletvekillerinin henüz 1.5 yıllık görev süreleri varken, şimdi, “Tekrar aday olacak mıyım?’’ panikleri var" şeklinde konuştu. Açıklamanın bazı bölümleri şöyle:

* AK Parti’nin MHP’ye rest çekmemesinin sebebi, MHP’siz yüzde 50+1’i aşamayacağını düşünmesi mi?

Hayır. AK Parti’den faydalanan daha çok MHP. Hem Ankara’daki siyasi gücü hem bürokrasideki hareketliliği hem de zihniyeti açısından bakıldığında MHP’nin tam da istediği bir Türkiye fotoğrafı söz konusu. Toplamına baktığınızda AK Parti’den MHP’ye bir sempati, bir teveccüh oldu ama MHP’den AK Parti’ye aynı çarpanı görmek çok mümkün olmadı. Nitekim bunu referandumda da gördük. Referandumda MHP’nin, özellikle de Devlet Bahçeli’nin son 3 gündeki çıkışına bakıldığında MHP’den “Evet” blokuna geçiş yüzde 2-2.5 dolayındaydı. MHP’nin aslında burada “Evet” oylarını yüzde 57-58’lere taşıyacağının hesapları yapılması gerekirken, 51.4’te kalmış olmasının karşılığını bir tek şeyle açıklayabilirsiniz. AK Parti içerisinde de “Hayır’’ diyenler vardı ama MHP’nin genel olarak burada teslim olmayan bir seçmeni olduğunu söyleyebiliriz.