OKTAN ERDİKMEN – AKP iktidarı ve onun Avrupa’daki uzantılarının İslam dinine verdiği zararı, İngiliz emperyalizmi vermemiştir. Avrupa’daki Diyanet camilerinin birçoğunda AKP propagandası yapılıyor. Camilerin önünden otobüs kaldırılıyor, bazılarına doğrudan seçim afişleri asılıyor.

AKP’den bağımsız olduğunu iddia eden DİTİB’in Genel Sekreteri Bekir Alboğa, bu partiden milletvekili aday adayı oluyor.

AKP’li milletvekilleri camilerde siyasi konuşmalar yaparken, muhalefet temsilcileri içeri sokulmuyorlar.

AKP geçtiğimiz seçimlerde de camileri teşkilat binası gibi kullanmış, buralara afişler asmış, cami önlerinden otobüsler kaldırmıştı.

Bazı cami derneklerinin yöneticilerine plaket verilmiş, camilere seçim çalışmalarında verdikleri destekten ötürü teşekkür edilmişti.

Dini kurumların AKP teşkilatları gibi kullanılması, Diyanet’i Almanya’da hedef tahtasına oturtmuş, Alman hükümetinin DİTİB’e verdiği proje desteği 2016 yılındaki 3 milyon 270 bin avrodan, 2017 yılında 1 milyon 470 bin avroya düşürülmüştü.

Camiler sadece Almanya’da değil, Avusturya, Hollanda, Belçika ve Fransa başta olmak üzere, Türklerin yoğun olarak yaşadıkları birçok ülkede dinle siyasetin birbirine karıştırıldığı yönünde eleştirilere konu oldu.

Avusturya 7 camiyi kapattı. Maaşını Türkiye’den alan 40 imamın sınır dışı edilmesi bekleniyor.

Avrupa ülkelerinin yaptırımlarının yanı sıra, AKP dışındaki siyasi görüşlere yakın olan çok sayıda Türk vatandaşı da, siyasi propaganda yapıldığı için camilerden ayağını kesti.

Bütün bunların ardından AKP’nin artık akıllanacağını ve gurbetçileri ateşe atma, insanları dinden imandan soğutma pahasına camileri teşkilat binası gibi kullanmayacağını, Diyanet’in de buna müsaade etmeyeceğini düşünüyorduk ancak yanılmışız.

AKP yine cami önlerinden otobüs kaldırıyor. UETD başkanları yine cami derneklerine ve yönetimlerine seçim çalışmalarında verdikleri destekten ötürü teşekkür ediyorlar.

AKP’liler yine camilerin önünden kalkan otobüslere, ellerinde parti bayraklarıyla binip şov yapıyorlar.

Bunu gören AKP’li olmayan insanlar camiden soğuyor. Yüz binlerce insanın dini inancını yaşamasına, siyasi çıkarlar uğruna engel olunuyor.

Üstüne üstlük, o sallanan AKP bayraklarının, o binilen otobüslerin, verilen yemeklerin ve dağıtılan hediyelerin de parası Türkiye’deki gariban insanların ödediği vergilerden karşılanıyor.

Dine siyaseti karıştıranlara, camileri seçim bürosu gibi çalıştıranlara, insanları dinden imandan soğutanlara, Türkiye’de ekmek alınca vergi kesilen gariban yetimin hakkını, Avrupa’da otobüs kaldırıp, hediye dağıtıp, yemek verip yiyenlere hakkımı helal etmiyorum.

Benim gibi milyonlarca insanın da hakkını helal etmeyeceğini biliyorum.

Camilerde AKP’yi ve Erdoğan’ı kurtarmaya çalışan sözde din adamlarının, önce kendilerini kurtarmaya çalışmaları yararlarına olurdu.

Hem bu dünyada, hem de öbür dünyada…

Camilerde AKP propagandası yapıldığına ilişkin fotoğraflar için tıklayınız.