Daha düne kadar hükümet bölgede çatışmadan kaçınırken,  bölgeyi adeta terk etmişken birden bire bölgedeki güvenlik güçlerinin çatışma pozisyonuna geçmesi oldukça ilginç değil mi? Muhalefet daha düne kadar bölgenin PKK’ya terk edildiğini söylerken hükümet çevrelerinden bu konuda tık yoktu. Şimdi seçim atmosferine girilince birden bire AKP aslan kesildi.

Genel Kurmay’dan yapılan açıklama tam bir kandırmaca, çocuk inanmaz. Bakın açıklamada ne deniliyor?

"Örgüt propagandası yapılacağı" ve "yurttaşların seçimde destekledikleri adaylara oy vermeleri konusunda baskı uygulanacağı" yönünde alınan istihbarat ile Ağrı Valiliği'nin talimatı ile Ağrı İl Jandarma Komutanlığı'nca bölgeye sevk edilen askerlerin üzerine ateş açılması üzerine çatışma çıktığı ifade edildi.

Örgüt Propagandası

PKK’nın artık bu bölgede propagandaya mı ihtiyacı var? Bu ilk kez mi oluyor? Şimdiye kadar nerede idiniz?

Seçimler için baskı

Daha seçimlere üç ay var, şimdiden yurttaşlara silah gösterip korkutacaklar, yurttaşlar bu korku ile üç ay sonra HDP’ye gidip oy verecekler.

Bütün bunlar komedi, amaç seçim öncesinde bölgede çatışma ortamı yaratmak, bölücü damgası nedeniyle batıda AKP’den gidecek oylara engel olmak. AKP seçim öncesinde PKK ile silahlı çatışma ortamı yaratarak bölücü olmadığını, ülkeyi bölmeyeceğini göstermeye çaılışacak.

Muhalefet partileri

Muhalefet partileri bu provokasyonlara sessiz kalmamalı, AKP’nin bu oyununu deşifre etmelidir.

Olayların hemen ardından HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş yaptığı açıklamada “ Ordudan seçimlerde tarafsız kalmasını, ordunun AKP’nin ordusu olmadığını, milletin ordusu olduğunu” söyledi.  HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Silahtan  beslenerek oy toplayan kim varsa Allah bin belasını versin"  diyor.

Demirtaş bir başka açıklamasında:

Saray Saltanatı İçin Evlatlarımız Birbirlerini Öldürmeyecek

Halkların Demokratik Partisi – HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Ağrı Diyadin'deki operasyona ilişkin değerlendirmesi - 1

"Tek adam sistemi istiyor. Bunun için daha fazla oya ihtiyacı var. Daha fazla oy için de provokasyona ihtiyacı var, çünkü artık halkı ikna edemiyor. Bakın miting sırasında operasyondan adeta canlı yayın yapıyor. Neden? Milliyetçiliği kaşımak için. Vatan evlatları orada birbirini öldürecek, o da oy devşirecek. Sen sarayında saltanat kur diye bu halkın evlatları birbirini öldürmeyecek. Buna izin vermeyeceğiz! PKK açıklama yaptı, "Artık savaşmak istemiyoruz" dedi, hemen ertesi gün bakın, "Hayır savaşmamız lazım, çünkü savaş bize lazım" mesajını verdi.

7 Haziran seçimlerinde AKP’nin Azrail HDP’dir. Muhalefet, seçim öncesi,  7 Haziran seçimleri ile bir rejim değişikliğine gidilmesini önlemek için bu provokasyonlara
karşı dikkatli olmalıdır.

Rahmi Ofluoğlu

Rahmi Ofluoğlu'nun bu yazısı saat 12:56 da yayımlanmıştır. Fuat Avni Twitter hesabından yazının  yayınlanmasından yaklaşık 3 saat sonra bu twitleri gönderildi . Fuat Avni yazarımız Rahmi Ofluoğlunu takip mi ediyor acaba... ?

İŞTE o twitlerr



1. Yezid, AKP'nin tek başına iktidar olamayacağından endişeli. Seçim oyunları ve hileleri hazırlanıyor.

1.826 retweet 832 favori