ANKARA   Adalet Bakanı Sadullah Ergin, '4. Yargı Paketi'yle birlikte tahliye olacaklara' ilişkin, "Pek fazla olduğunu düşünmüyoruz. Şu an için bilinen Tahir Canan var. Bizim tespitlerimize göre fazla bir isim yok" dedi.
Rixos Otel'de düzenlenen 'Ceza İnfaz Kurumlarında İnfaz Hizmetlerinin İyileştirilmesi' konulu toplantıya katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, toplantı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Ergin, 'Susurluk Davası'ndan hapis cezası alan Mehmet Ağar'ın tahliye olmasına ilişkin, "Mehmet Ağar, 60 yaşın üzerinde olduğu için herhangi bir çalışma tedbiri öngörülmedi. Haftada iki imza vermesi öngörüldü ilk 3 ay için. İkinci 3 ayda bu haftada bire düşecek. Denetimli Serbestlik Şube Müdürlerimizin takibi sonucunda tedbirler değişebilir. Farklı tedbirler öngörülebilir ama şu an için durum bu" dedi.
'Uzun tutukluluk süreleri ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesi'nin Adalet Bakanlığı'ndan görüş istemesinin' hatırlatılması üzerine Ergin, "Birkaçıyla ilgili görüşümüzü gönderdik ama Adalet Bakanlığı görüşünü sunarken süreç Anayasa Mahkemesi'yle bireysel başvuru yoluyla yapılmış müracaatlara ilişkin olduğundan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin konuya ilişkin genel kriterlerini derledik. Daha önceki emsal olabilecek dosyalardaki AİHM'nin görüşünü içeren emsal kararlarını cevap mahiyetindeki görüşümüzde ifade ettik. Bunları bildirdik onun dışında takdir Anayasa Mahkemesi'ne hakimdir. Bu görüş zorunlu bir görüş değil, mahkeme talep ettiği için verilmiş bir görüş. Biz de AİHM'nin bu konuda geçmişten bu yana uygulama birliğini oluşturan içtihatlarını baz alarak bir görüş sunduk. Balbay ve Haberal ile ilgili görüş yok" diye konuştu.
'Bir gazetecinin, "Yüksek güvenlikli Silivri Cezaevi'ne iki cep telefonun sokulduğu ortaya çıktı, neler söyleyeceksiniz" sorusuna Ergin, "Cezaevlerinde alınan tüm tedbirlere rağmen zaman zaman bu önlemleri ihlal eden uygulamalar olabilmekte. Kuralları ihlal edenler bu kuralların ihlalinden kaynaklanan sonuçlara katlanırlar. Bu hayatın her alanında böyle. Bu konuyla ilgili olarak da gereken soruşturma yapılmış, tedbirler alınmış. Soruşturma sonucuna göre de gereken işlemler yapılmaya devam edecek" cevabını verdi.
Başka bir gazetecinin, '4. Yargı Paketi'yle birlikte kaç kişinin tahliye olacağını' sorması üzerine Ergin, "Pek fazla olduğunu düşünmüyoruz. Şu an için bilinen Tahir Canan var. Bizim tespitlerimize göre fazlaca bir isim görülmüyor" şeklinde konuştu.