18 Nisan 1999 yılındaki genel seçimlerde Abdullah Öcalan’ı idam edeceği yönünde propoganda yaparak seçimlerde 2. büyük parti olan MHP’nin katılmış olduğu koalisyon hükümeti tarafından Öcalan’ın idamı ertelendi.

DSP-MHP-Anap (Ana-Sol-M) Hükümeti tarafından gerçekleştirilen bir toplantının ardından Başbakan Bülent Ecevit ile Başbakan Yardımcıları Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz basın açıklaması yaptılar. 2000 yılının Ocak ayında yapılan açıklamayı Başbakan Bülent Ecevit yaptı.  Öcalan’ın idam kararının kesinleşmesine rağmen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararına uyarak Öcalan’ın idamı bir süre ertelendi. Şimdilerde hamasi nutuklar atan MHP lideri Devlet Bahçeli, o basın toplantısının ardından sorulan soruya elleri arkada olduğu şekilde “Sayın Başbakan açıklama yapmıştır. Bizim açıklamamız doğru olmaz” diyor.

MHP, kendisine verilen bir krediyi kullanamıyor. O günlerde alternatifi olmayan bir parti olan MHP’nin Öcalan’ın idamının ertelenmesine onay vermemesi durumunda, diğer partilerin de buna karşı çıkamayacakları belirtiliyor. Ancak MHP inisiyatif almıyor ve koalisyon hükümetinde pasif bir şekilde tabanına tamamen aykırı olan bu politikalara “evet” diyor.

İşte günlerce konuşulan ve MHP’yi bir sonraki seçimlerde barajın altına çeken o açıklamalar:

http://46medya.com/abdullah-ocalani-mhp-astirmadi-74588.html