45 yıl sonra Ertuğrul Kürkçü ile TBMM’indeki odasında buluştuk. Kürkçü’ye “ siz bizden sonra Dev-Genç yönetimine geldiniz” dedim, Kürkçü duraksamada “boynuz kulağı geçer” dedi. “evet çok hızlı geldiniz” dedim..

Kürkçü bizim Yeniden Aydınlanma Hareketi ile bilgilendirmemiz üzerine:

“Genel olarak söylediklerinize katılıyorum ancak biz Türkiye’de bugün temel sorunlar olarak Kürtlerin, Alevilerin, kadınların, kısaca ezilenlerin haklarının savunulmasını görüyoruz. “ dedi.

Kürkçü şöyle devam etti:

“Biz bu seçimlere parti olarak gireceğiz. Barajı aşacağımıza inanıyorum. Parlamento bize görüşlerimizi ulusal ve uluslar arası alanda anlatma ve temsil fırsatı veriyor.  Ama parlamentoya giremezsek bu dünyanın sonu olmaz, biz bu gücü aldığımız halkın yanına, arasına döneriz. Biz Türkiye’nin sorunlarının çözümünü partimizin barajı aşarak güçlü bir şekilde meclise girmesinde görüyoruz ve sizden destek istiyorum. Ama bize oy vermezseniz sizinle diyalogu keseriz demiyorum. Biz her kesimle diyaloga açığız. Kürt, Alevi ve kadın sorunlarının çözümü emek sermaye çelişkisinin çözümüne bağlanamaz, bu sorunlar bu sistem içinde de çözülebilir."

Kürkçü, seçim ittifakı üzerine ise; CHP ittifaka karşı duvar ördü, ittifak yolu kapalı diyor.

Bir ittifak paneline katılır mısınız sorumuza Kürkçü:

“Biz bu aşamada CHP ile aynı platformda yer alamayız” diye cevapladı.



Güzel bir sohbetti, Kürkçü enerjik ve umutlu görünüyordu. Umarız Türkiye insanları birlikte yaşamanın ve mutlu olmanın yolunu daha çok acı çekmeden bulurlar. Bu görüşme bize bu anlam da umut verdi.

Rahmi Ofluoğlu