Kim Milyoner Olmak İster adlı bilgi yarışmasında sorulan "Saatte yaklaşık 390 km hıza çıkabilen ve guinnes dünya rekorları’nın dünyanın en hızlı hayvanı olarak kabul ettiği hayvan hangisidir?" sorusunın cevabı merak edilmeye başlandı.

Peki dünyanın en hızlı hayvanı hangisidir? 
 

DÜNYANIN EN HIZLI HAYVANI HANGİSİDİR?


Sunuculuğunu Murat Yıldırım'ın üstlendiği, 4 Mart'ta yayınlanan 659. bölümde sorulan "Gecenin Saatte yaklaşık 390 km hıza çıkabilen ve guinnes dünya rekorları’nın dünyanın en hızlı hayvanı olarak kabul ettiği hayvan hangisidir? sorusu izleyicilerde merak uyandırdı. İşte sorunun cevabı;

SORU: Gecenin Saatte yaklaşık 390 km hıza çıkabilen ve guinnes dünya rekorları’nın dünyanın en hızlı hayvanı olarak kabul ettiği hayvan hangisidir?

A : Kılıç Balığı
B : Çita
C : Doğan
D : Tazı

CEVAP: Doğan
 

MURAT YILDIRIM, SELÇUK YÖNTEM'DEN KOLTUĞU DEVRALDI


2000 yılında yayın hayatına başlayan, tam 14 yıl boyunca Kenan Işık'ın sunduğu Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının yeni sunucu Murat Yıldırım'ın kim olduğu merak ediliyor. 2014'te beyin kanaması geçirdikten sonra bitkisel hayata giren Kenan Işık'tan sonra Selçuk Yöntem'in devraldığı sunuculuk koltuğuna bu sezondan itibaren oyuncu Murat Yıldırım oturacak.
 

MURAT YILDIRIM KİMDİR?


Aslen Mardin'li olan Murat Yıldırım, babasının öğretmenlik görevi nedeniyle 13 Nisan 1979 tarihinde Konya'da dünyaya geldi. Eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde tamamladı. Tiyatroya ilgi duyan Yıldırım, Yıldız Teknik Üniversitesi Oyuncuları'na katıldı ve burada 3 sene boyunca amatör tiyatroda rol aldı.

Oyunculuk kariyerine 2003 yılında "Ölümsüz Aşk" adlı dizide küçük bir rol alarak başladı. 2004 senesinde yayın hayatına başlayan "Bütün Çocuklarım" dizisinde 'Mesut' karakterine hayat verdii. Daha sonra Büyük Yalan dizisinde oynayan Yıldırım, 2006 yılında "Fırtına" adlı dizide Ali karakteriyle başrol oynayarak ün kazandı. Ardından Tuba Büyüküstün ile başrolünü paylaştığı Asi dizisinde ününe ün kattı. Dizinin final yapmasının ardından "Aşk ve Ceza" adlı dizide başrol oynadı.

2012 yılında Show TV'de yayın hayatına başlayan "Suskunlar"da Ecevit karakterine hayat verdi.

Yıldırım, Fırtına dizisinin setine tanıştığı oyuncu Burçin Terzioğlu ile 2008 yılında evlendi. 2014 yılında ise boşandılar. 13 Kasım 2016 tarihinde Londra'da tanıştığı Faslı oyuncu İmane Elbani ile Adana'da dünya evine girdi.
POSTA