Taraf yazarı Mehmet Baransu, Haber Türk televizyonunda yayınlanan Söz Sende programında Balçiçek İlter’in sorularını yanıtladı. Söyleşinin büyük bölümünde hayatından ve kendisinden bahseden Baransu, söyleşinin sonlarına doğru hızını alamayarak ileride başbakan olacağını ve 30-40 tane Silivri yapacağını söyledi.

Baransu, “hala siyaset merakın var mı?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“ Var ama şunu biliyorum, ismimin bu kadar yıpratıldığı böyle bir ortamda çok zor. Başbakan olursam bu yaptıklarımın 100 katını yapacağım, emin olun. Hırsızlıklar için 30-40 tane Silivri yaptıracağım. Siyasete girersem işadamları korksunlar benden.

Baransu, bunun üzerine “Öfken devam ediyor yani” diyen İlter’e şöyle yanıt verdi:

“Evet. O öfke 28 Şubat'ta daha da arttı. Ben İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinde öğrenciydim. Aynı zamanda da gazetecilik yapıyordum. Gözümün önünde başörtülü kızların başörtüsünden çekildi ve yerlerde sürüklendiler. O dönem çok öfke yaşadım. Üzerimiz arandı, fişlendik, 10. yıl marşında ayağa kalkmıyoruz diye Kemal Alemdaroğlu soruşturma açtı. 10. yıl marşında ayağa kalkılacak diye bir kanun var da ben mi bilmiyorum...”

Baransu geçmişte göğsünü gere gere İmam Hatip mezunu olduğunu söylememesinin de kendisini en çok öfkelendiren hususlardan bir tanesi olduğunu belirtti. “Ben bu ülkede ‘İmam Hatipliyim’ diyemedim, biliyor musunuz? Üniversitede okuduğum okulu söyleyemedim. Bir dönem Kürdüm bile diyemiyordum... Öfkem biraz da bunlara” diyen Baransu, bugün “başbakan olacağım, 40 tane Silivri yapacağım” diyor.

(soL-Haber Merkezi)