Emekli Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı’nın avukatı Erol Aras:
- 10 gün önce savcılığa dilekçe vererek ifade verebileceğimizi bildirdik, diyor...
Buna rağmen Ankara’daki Başsavcılık davet yerine gözaltı kararı alıyor. 12 kişiden oluşan iki polis ekibi sabah 6:45’te kapısını çalarak 81 yaşındaki Karadayı’yı önce muayeneye sonra uçakla Ankara’ya götürüyor. Mahkeme 5 saat ifade aldıktan sonra Paşa’yı serbest bırakıyor. Karadayı’nın serbest bırakılmasının bir nedeni belgelerde imzasının olmamasıymış. Hürriyet de o başlığı atmıştı dün:
“İmzası yok serbest”...
Balyoz yakınlarından birinin annesi not geçmiş:
“Benim oğlumun da hiçbir yerde imzası yok ve 18 yıl hapse mahkum oldu.”
Gerçekten, Balyoz’da mahkum olanların da hiçbir yerde imzası yoktur... Peki neden mi 16-20 yıl arası hapse çarptırıldılar? Sahteliği yolunda yüzlerce kanıt öne sürülen CD’ler içinde adları geçtiği için. O tarihte yurtdışında olduğunu ispat edenler bile mahkumiyetten kurtulamadı.
Önceki gün ilginç bir gelişme daha oldu... Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP’li Umut Oran’ın sorusunu yanıtlarken şu kritik bilgiyi verdi:
“Office 2007 yazılımı TSK’nın değişik birimlerinde test amaçlı olarak veya ihtiyaca binaen 2007 yılından itibaren kullanılmaya başlanmıştır.”
Bu kadarı da Balyoz kararınına temel olan CD’lerin sahte olduğunu, 2007 yılından sonra imal edildiğini ortaya koymaya yetiyor. Mahkeme malum, o CD’lerin 2003’te yazıldığı esasına göre karar verdi.
Belgeler üzerindeki sayısız sahtecilik duruşmalar sırasında ortaya konuldu, mahkeme kaale almadı. Böyle bir yargılamada hüküm giyen 330 subay hapis hayatını sürdürüyor.

Sızma
Sivil yargının 28 Şubat gibi çok kritik bir davayı azami ciddiyetle yürüttüğü farz edilir. Ne var ki İsmail Hakkı Karadayı’nın tutuklanacağı ve kendisine sorulacak sorular bir gün önceden Sabah ve Takvim gazetelerine sızdırılıyor. Türk halkı adına yargılama yapan mahkeme bu bilgiyi yandaş medyaya neden sızdırıyor? Bu bilgi savcı ve görevli yargıç dışında birilerince sızdırılabilir mi? Öyle ise neden bir soruşturma yok?
Askerlere yönelik soruşturmalarda her türlü hukuk dışı vuruş serbest. Darbeler böyle mi soruşturulacak?