Yönetim ilk ziyaretini 5 Nisan 2012 günü  KCK’dan  Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan avukatlara yaptı.  Aynı gün Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi de ziyaret edildi.  6 Nisan 2012 günü ise Silivri Cezaevi ziyaret edildi.

Yönetim umulanın aksine  tutuklu avukat ziyaretlerini  Silivri Cezaevi’nden değil  KCK ‘dan avukatların tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi’den başlattı. İstanbul Barosu  yönetimi bu ziyaret sıralaması ile bir mesaj verdi; biz  tarafsızız, bizim derdimiz “adil yargılanma hakkı” ve savunma hakkının engellenmemesidir. Biz bir tarafın savunucusu olsaydık önce Silivri’yi ziyaret ederdik.

İstanbul  Barosu sitesinde tutuklu avukatların ziyareti  duyuruldu.


5 Nisan Avukatlar Günü etkinlikleri çerçevesinde, Kandıra Cezaevi, Silivri Cezaevi, Bakırköy Kadın kapalı Ceza İnfaz kurumu ve Metris Cezaevinde tutuklu bulunan avukatlar ziyaret edildi.

 

İlk ziyaret 5 Nisan 2012 Perşembe günü Kandıra Cezaevi ve Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki avukatlara gerçekleştirildi. Kandıra Cezaevindeki Avukatlarla İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal, Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Durakoğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Av. Ufuk Özkap, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Başar Yaltı, Av. Turgay Demirci ve Av. Hasan Kılıç görüştü.

 

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Füsun Dikmenli ve Av. Aydeniz Alisbah Tuskan da aynı gün Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunu ziyaret ederek tutuklu meslektaşlarıyla buluştular.

 

İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal, Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Durakoğlu, Genel Sekreter Av. Hüseyin Özbek, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Av. Ufuk Özkap, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Füsun Dikmenli, Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, Av. Başar Yaltı, Av. Turgay Demirci, Av. İsmail Altay, Av. Hasan Kılıç 6 Nisan 2012 Cuma günü de Silivri Cezaevi ve Metris Cezaevinde bulunan tutuklu avukatları ziyaret ettiler.