Kokteyl ’de İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç.Dr.Ümit Kocasakal kısa bir konuşma yaptı. Kocasakal;
” Bu yeni adli yıl için güzel şeyler söylemek isterdim, masallar anlatmak isterdim ancak öyle olmadığını hepimiz biliyoruz. Yargıda, şuan çok karanlık bir tablo var. Bu ağır karanlık tablo görülürken bir ayağı olan yargı, yargı bağımsızlığı konuşulurken Avukat ve Savunma unutuluyor. Biz unutmayacağız ve unutturmayacağız. Şundan emin olmamız gerek bu yeni adli yılda İstanbul Barosu olarak gene sonuna kadar hukukun üstünlüğünü, hukuk devletini, savunmayı, mesleğimizi, cübbemizi, ilkelerimizi, namuslu onurlu dürüst savcı ve hakimleri korumaya ve yanlarında olmaya devam edeceğiz. Hepimizin Sultanahmet adliyesinde anıları var, benimde çok anım var stajımı yaptığım ve ilk avukatlık cübbemi giydiğim yer burasıdır. Yeni adli yılın hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.Herkese katılımından dolayı teşekkür ediyor iyi eğlenceler diliyorum” dedi.  
Sayın Kocasakal’ın konuşmasından sonra mikrofonu Yarsav eski başkanı ve İstanbul Sulh Ceza hakimi sayın Ömer Faruk Eminağaoğlu aldı ve şu şekilde sözlerine başladı;
“Biz Savunmayı her zaman önemsiyoruz. Türkiye bugün yargıç ve savcılar avukatlar tarafından korunan bir duruma gelmiş ise gerçek hukuk mücadelesinin yapılacağı dönemdeyiz. Bu şu demektir; Türkiye yargı bağımsızlığında bir ihlal yaşamaktadır. Bu binayı ben yargının ruhu olarak görüyorum. Ticaret merkezlerinde adalet dağıtılan bir döneme giriyoruz.
Yargı hukukun üstünlüğünü esas almalı, ama bu gün Türkiye de gücün hukuku yaratıldığı için, gücün hukukunun uygulanması yargı organlarına iade edilmek istenmektedir. Yargı sadece ve sadece hukuk rehberi olarak hukukun üstünlüğünü esas alarak herkese adil olan organlar olacaktır, olmaya devam edecektir. Olağan üstü dönemlerde yaşamış olan o tablolar bugün tekrarlanmayacaktır ve  bugün yaşanan bu sorunlar hep birlikte yargıçlar olarak, savcılar olarak, avukatlar olarak sadece ve sadece hukukun üstünlüğünü esas alarak vereceğimiz bu mücadele ile Türkiye gerçek anlamda hukuk devleti olmayı geçmiş adli yılda, geçmişlerde yaşamamışları gelecekte mutlaka yaşayacaktır. Bu konuda hiç kimse karamsarlığa kapılmasın. Yeni adli yılda tüm meslektaşlarıma bütün sorunların aşılacağı ümidiyle iyi bir yıl diliyorum, saygılarımı sunuyorum” dedi.    

Kokteylde açık büfe yemek ve çeşitli alkollü içecekler ikram edildi. Ancak katılımın yoğun olmasından dolayı yemek ve alkol almak için uzun kuyruklar oluştu. Avukatların bir çoğu açık büfeden bir şey alamadıkları için yapılan organizasyondan şikâyetçi oldu.

Canlı müzikle avukatlar oldukça eğlendiler. Kokteylde özellikle bayan avukatlar şıklık yarışı içendeydiler.  Oldukça şık bay-bayan avukat  bulunan  kokteylde bizce nar çiçeği rengi elbisesi ile gecenin en ışık bayan avukatı
İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av.Özlem Aksungar’dı.

Kokteylde sık sık 10.Yıl marşı tüm avukatlar eşliğinde söylendi.

ADALETBİZ/Yeşim TURAN

Yoğun Katılımın Sağlandığı Kokteylden Fotoğraflar Aşağıdaki Gibidir.