KOCASAKAL: ŞÜPHELİ DEĞİLİZ ... Mitingde konuşan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ; Türkiye’nin hızla özel görevli mahkemler, özel görevli medya gibi özel görevlerle donatılmış bir yapıya büründürüldüğünü belirterek “Şu an huzurunuzda özel görevli mahkemenin suç duyurusuyla şüpheli sıfatıyla da bulunuyorum ama söyleyeyim yönetim kurulumuz, biz şüpheli filan değiliz. Bizim ne olduğumuz şüphesiz. Adalet istiyoruz, adil yargılanma hakkını, savunma hakkını, tam bağımsız Türkiye istiyoruz. Bundan da hiçbir şüphemiz yok bizim” dedi.

“SALONLARDAN ADALETİ ÇIKARTMIŞ OLURSUNUZ”

Yargılamadan savunma çıkarılırsa geriye hiçbir şeyin kalmayacağını da vurgulayan Kocasakal, “Salonlardan avukatı çıkartırsanız adaleti çıkartmış olursunuz. Bu savunma hakkı bizler için değil buradaki yurttaşlarımız için gerekli. Su gibi, hava gibi, ekmek gibi gerekli. Avukat savunma hakkının teminatıdır. Özel görevli mahkemeler artık mahkeme olmaktan çıkmış birer gözaltı, tutuklama, yakalama ve dinleme merciilerine dönüşmüştür. Bunlara mahkeme demek mümkün değil artık. Halkı kandırıyorlar. Halkımıza şunu söylüyoruz; bu mahkemeler bu yapısıyla varken kimse güvenlik içinde olamaz, biz de güvenlik için de değiliz. Halkımız için sizler için gerekli bedeli de ödemeye hazır olarak bu savunma hakkını savunuyoruz ve savunacağız” diye konuştu.

“HİÇBİR MERCİNİN TEHDİDİNE BOYUN EĞMEYİZ”

Son günlerdeki yaşanan gelişmelere ilişkin de konuşan Kocasakal, şunları söyledi: “Bir takım şeyler söyleniyor okuyorsunuz. Şunu herkes bilsin. İstanbul Barosu, barolar, hukukçular kimseyi tehdit etmez. Ama hiç kimsenin ve hiçbir mercinin de tehdidine boyun eğmez. Bunu herkes böyle bilsin. Ben açıkça söylüyorum bu mahkemeler hele ki gizli tanık gibi bir hukuk devleti için bir felaket olan bu güçle birleşince hak ve özgürlükler için tam bir dinamit etkisi yaratıyor. Önce bu mahkemeler kaldırılacak sonra yargı bağımsızlığı tam olarak tesis edilecek. Bu olana kadar hukukçulara, bizlere, durmak, yılmak, boyun eğmek yok. Bizlerin asla efendisi olmayacak, bunu kafanızdan çıkarın.”

İstanbul Barosu