2010 yılındaki genel kurulda büyük bir başarı göstererek seçimleri kazanan, Ümit Kocasakal başkanlığındaki Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu, seçim çalışmalarına haftalık grup toplantıları ile devam ediyor.

Bu çalışmalar kapsamında, önceki akşam (19/09/2012 Çarşamba) yaklaşık 100 kişinin katıldığı bir toplantıda, 3 hafta sonra yapılacak seçimlerde izlenecek yol ve adayların belirlenmesi konularında, Baro Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal ve grup üyeleri görüşlerini paylaştılar.

Seçim çalışmalarını yürütmek üzere, muhtelif komisyon va çalışma ekiplerinin oluşturulduğu toplantıda, ilk konuşmacı olarak kürsüye gelen Baro Başkanı konuşmasında;

Geçen dönem çalışmalarının başarılı olduğunu, ekip arkadaşlarından memnun olduğunu, gönlünden değişiklik olmaksızın mevcut yönetim kurulu ile devam etmenin geçtiğini, ancak buna grubun karar vereceğini ve grubun kararına saygı duyacağını belirterek, arkadaşlarının görüş ve önerilerini beklediğini ifade etti.

Konuşmanın sonrasında, Baro Başkanı’nın gönlünden geçenin bir öneri olarak kabul edilerek oylanmasını talep eden bazı üyelerin bu girişimi, diğer katılanların itirazı nedeniyle sonuçsuz kaldı.

Daha sonra sırasıyla, Av. Müşir Kaya Canpolat, Av. Berra Besler, Av. İrfan Akyürek, Av. Burhan Öğütçü, Av. Abdurrahman Bayramoğlu, Av. Filiz Saraç, Av. Tamer Şahin, Av. Kazım Kolcuoğlu ve Av. Ömer Yasa söz alarak görüşlerini ifade ettiler.

Av. Müşir Kaya Canpolat, Av. Berra Besler, Av. İrfan Akyürek, Av. Kazım Kolcuoğlu ve Av. Ömer Yasa, Baro Başkanı’nın görüşlerine katıldıklarını ve seçime kısa süre kalmış olduğundan, laf değil çalışma gerektiğini ifade ettiler.

Av. Burhan Öğütçü; değişikliğin önünün kapatılmaması gerektiğini, grupta bu görevi layıkıyla yapabilecek başka avukatların da olduğunu belirtti.

Av. Abdurrahman Bayramoğlu ise; Zaman varken konuşmak istediğinde, erken diye susturulmaya çalışıldığını, şimdi de artık geç diye susturulmaya çalışılmasını kabul etmediğini, bu durumun kabul edilemez olduğunu ve grup iradesinin devre dışı bırakıldığını, yıllardır görev yapan arkadaşların gerçekleştirmek istedikleri projeleri hala gerçekleştiremedikleri için oy istemelerinin yanlış olduğunu, çünkü bu durumda ya ortada bir projenin olmadığının ya da proje sahibinin bunu gerçekleştirme konusunda başarısız olduğunun kabul edilmesi gerektiğini ifade ederek, aynen devam eğiliminin kabul edilemez olduğunu sözlerine ekledi.

Av. Filiz Saraç ta; grubun aday belirleme konusundaki belirsizliğe hala son vermemiş olmasının kabul edilemez olduğunu, mutlaka bir eğilim yoklaması yapılmak suretiyle, grup iradesinin sandığa yansıtılması gerektiğini söyledi.

Av. Tamer Şahin, oldu bittiye getirilmeye çalışılan aday belirleme çalışmalarının yanlış olduğunu belirtti.

Konuşmalardan sonra, eleştirilere yanıt vermek üzere tekrar kürsüye gelen Baro Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal;

Bazı sözlerini açıklığa kavuşturmak istediğini, aday belirleme konusunda sön sözün gruba ait olduğunu, grubun görüş öneri ve kararlarına saygılı olacağını, ifade ederek toplantıyı sonlandırdı.

Yaklaşık 3 saat süren grup toplantısı, 25/09/2012 Salı günü toplanma kararı alarak sona erdi.