KOCASAKAL RAKİPSİZ

İstanbul Barosu seçimlerine kısa bir süre kalmasına rağmen ortada aday yok..  Muhaliflerin bu sessizliği kendilerinde seçilme şansı görmemelerine yorumlanıyor..  KOCASAKAL’ın aylar öncesinden seçim startı vermesine karşın muhalefetten sadece Hukukun Üstünlüğü Platformu seçimlere katılacağını duyurmuş, grup sözcüsü Av. Bedrettin İskender  adaletbiz’e açıklama yaparak yeni döneme ve seçimlere ilişkin açıklamalar yapmıştır.

Eski başkan Av. Muammer Aydın ve grubu bilinen 2 toplantı gerçekleştirmesine rağmen seçimlere ilişkin hiçbir açıklama yapmamıştır.

Çag grubunun başkan adayı Av. Kemal Aytaç aday olmama kararını sürdürmekte, bu grubun  da seçimlere yönelik hiçbir faaliyeti gözlenmemektedir.

Diğer gruplar KAV, Özgür Avuaktlar ise seçim şansı çok düşük olan gruplar olarak biliniyor.

Ülkede Erdoğan, İstanbul Barosu’nda Kocasakal rakipsiz

Kocasakal İstanbul Barosu başkanı olmanın ötesinde ülke genelinde de bir düzen muhalifi olarak öne çıkıyor. Yakın geçmişte Başbakan ve Genel Kurmay başkanlığı KOCASAKAL’ı  hedef alan açıklamalar yapmak zorunda kaldılar. Son derece ilginç olan bu gelişme, başbakanının ve Genel Kurmayın KOCASAKAL’ı hedef alan açıklamaları geçiştirildi, oysa olay çok önemli  idi..

KOCASAKAL hukukun sınırları içerisinde

KOCASAKAL dik duruşunu hukukun sınırları içerisinde kalarak sürdüyor.. Bu yüzden kendisinden rahatsız olan güçler kamuoyu önünde onu hedef almanın ötesinde çok fazla birşey yapamıyorlar. Özel yetkili  Cumhuriyet Savcısının KOCASAKAL ve yönetimi aleyhine dava açma girişimi ise hukuk düzeni içerisinde tutmayacak bir girişimdir..

KOCASAKAL ile ERDOĞAN’ın benzeşen yanları

Bir kere ikisinin de muhalifleri çok zayıf.. İkinci ve en önemlisi her ikisi de Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemelerine karşı!

Muhalefetsizlik ülke adına hayra alamet değil

 Biz burada  İstanbul Barosu’nu iktidar alternatifi gibi ele alıp değerlendiriyoruz, oysa Ankara’da TBMM’de ana muhalefet partisi ve muhalefet partileri var, ama başbakan ve Genel Kurmay KOCASAKAL’ı muhatap alıyor.

Bu durum ülke adına sevinilecek bir durum değildir, aksine demokrasinin işlemediğinin en belirgin göstergesidir. Düzen üretkenliğini yitirmiş, tıkanmıştır. Bundan ana muhalefet ve muhalefet partileri ders çıkarmalıdır..  Demeye de dilim varmıyor ama KOCASAKAL’dan muhalefet ders almalı..

Av. Rahmi Ofluoğlu