Kocasakal İstanbul Barosu’nda yaptığı konuşmada 3. Keza İstanbul Barosu başkanlığına aday olmasını kendisi ve yönetime karşı açılan iki dava ile açıkladı.
“FETÖ alçağı tarafından bize karşı iki dava açılmıştı. Aday olmasaydım korktu kaçtı diyeceklerdi” dedi.
4. kez aday olmayışının nedeninin politikaya girmek olmadığını söyledi. Kocasakal birçok kişinin görevde kalırsan politikada daha kolay yer bulacağını söylediğini, kendisinin ise buna rağmen aday olmadığını belirtti.
Çağlayan Adliyesi girişinde avukatların çantalarının aranması ve başsavcık ile yapılan protokolü ellerinde bulunan özel bilgilerle açıkladı. Kocasakal “ biz yönetici olarak bu olaylarda risk aldık, elimizde özel bilgiler vardı, provokasyon yapılacaktı, avukatlar şüpheli duruma getirilecekti” dedi.
Kocasakal’ın bu sözlerini değerlendiren duayen avukatlar şu yorumu yaptılar:
“Kocasakal bu özel bilgileri nereden aldı? Baronun bir istihbarat örgütü yok, bu özel bilgiler olsa olsa polis veya MİT’ten alınmıştır” yorumu yaptılar.
15 Temmuz senaryo falan değil, ABD, CİA ve FETÖ hainin düzenlediği bir darbe hareketidir.
“Bize darbeci diyorlardı, biz darbe gecesi baronun resmi sitesinde görüşlerimizi paylaştık ve darbeye karşı durduk” diyen Kocasakal 15 Temmuz Darbesi cemaatçi zihniyetten beslenmiştir, sorumlusu cemaatleri besleyip büyütenlerdir dedi.
-Darbeyi yapanlar başarılı olsaydı ben infaz edilecekler listesinde 21 inci sıradaydım.
-Şam’da Cuma namazı kılacağız diyenlerin uyguladıkları yanlış politikalar yüzünden hergün Türkiye’nin birçok yerinde cenaze namazı kılınıyor.
Kocasakal  15 Temmuz sonrası suskunluklarını ise; “ati izi iti izine karışmıştı, bu nedenle susmayı tercih ettik, bazen susmak gerekir” şeklinde açıkladı.
Kocasakal Türkiye’nin ateş çemberinde, emperyalist abluka altında olduğunu açıkladı.
-İstanbul Barosu’nu olağanüstü genel kurula zorlayanların 15 Temmuz darbecilerinden ne farkı vardır? Herkese hakkımı helal ederim bu arkadaşlara etmem.
Kocasakal genel kurul konuşmasında her zaman olduğu gibi kitle çizgisini yakalama maharetini  yine gösterdi ve bolca alkış aldı.