Staj Eğitim Merkezinde eğitime katkıda bulunan, hakim, savcı, avukat, akademisyen ve eğiticilere teşekkür mahiyetindeki kahvaltılı plaket töreni, bu yıl 10 Haziran2012 Pazar günü saat 10.00’da Baronun Kanlıca’daki Sosyal Tesisinde yapıldı. Burada konuşan Başkan Ümit Kocasakal, Staj Eğitim Merkezinde görev alan eğiticilerin bu görevi büyük bir meslek sevgisi ve özverisiyle yaptıklarını belirtti.

 

Buna benzer etkinliklerin geçmişte başka yerlerde ve başka salonlarda yapıldığını, ancak bu yıl Baronun kendi tesisinde yapma mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Kocasakal, tesise, meslektaşlarımıza yakışır görevler yüklemeyi planladıklarını; burayı sosyal, kültürel, mesleki etkinliklerle eğlencenin de içinde yer aldığı bir mekâna dönüştüreceklerini anlattı. Kocasakal, bu tesisi sadece meslektaşlarımıza değil, halkın da yararına sunmayı tasarladıklarını, böylece baro ile halkımızı burada kucaklaştırmak istediklerini belirtti.

 

Baronun ciddi bir hukuk mücadelesi içinde bulunduğunu hatırlatan Kocasakal, İstanbul Barosuna yapılan suç duyuruları ve ifadeye çağrılmaları konusunda ayrıntılı açıklamalar yaptı ve “bu hukuk mücadelesinde haklı olduğumuza inanıyoruz. Bunun için bir bedel ödemek gerekiyorsa, bu bedeli de öderiz” dedi.

 

Törende Konuşan Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Başkanı Av. Mustafa Şeref Kısacık, eğitim sisteminde ve içeriğinde yapılan değişiklikler hakkında ayrıntılı açıklamalar yaptı. Kısacık, eğitimde mekân sorununu çözdüklerini, eğitim içeriğini zenginleştirdiklerini, iki stajyer avukatın Yürütme Kurulunda temsilini sağladıklarını, Çağlayan ve Kartal Adliyelerinde eğitim amaçlı duruşma salonları oluşturulduğunu, dönem sonuna bir de kapanış dersi eklediklerini söyledi.

 

Eğitimcilerin eğitimi ve Cumartesi Forumlarını sürdürdüklerini ve forumları dönem sonunda kitaplaştırarak stajyer avukatların hizmetine sunduklarını kaydeden Şeref Kısacık, ders anlatan eğitimcilerin kitaplarını yayınlamaya başladıklarını, Baronun Merkez ve Komisyonları ile eş güdüm sağladıklarını ve bu büyük metropoldeki ulaşım sorunlarını dikkate alarak Staj Eğitim Merkezinin bir birimini Anadolu Yakasında Kartal’da açtıklarını sözlerine ekledi.

 

Konuşmalardan sonra Staj Eğitim Merkezi eğiticilerine plaket verildi. Törene, İstanbul Barosu Başkan ve Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve Denetleme Kurulu, Yayın Kurulu Üyeleri, İstanbul Barosunun Türkiye Barolar Birliği Yönetim, Disiplin ve Denetim Kurullarındaki temsilcileri, İstanbul Barosunun TBB Delegeleri, Baro Meclisi Üyeleri, Staj Eğitim Merkezinde görev alan hâkim, savcı, avukat, akademisyenlerle eğiticiler katıldılar.