İstanbul Barosu Suruç katliamının ardından bir bildiri yayınladı. Bildiri, açıklama yapmış olmak için kaleme alınmış gibi. Çünkü bildiride “olmayacak duaya amin” deniliyor. Gerçeklerden uzak , ayakları yere değmeyen bir açıklama..

Biz bu açıklamanın İstanbul Barosu Yönetimi yerine bir kişinin kaleme aldığı bir açıklama olduğunu düşünüyoruz.

Bildiride bazı söylemler ve sözcükler  bolca tekrarlanmış.. Ayrıca” mitoz bölünme”  gibi biyolojik bir kavram da metinde yer almaktadır.*

Açıklamadan bir paragraf:

 “. Bu kaynak; ulus olma bilincinin, ortak aidiyet duygusunun yitirilmesi, etnik, mezhepsel ve bölgesel düzeyde zihinsel bölünme ve kutuplaşmadır. Gerçekten bir toplum mühendisliğine bağlı genetik bir operasyonla toplum mitoz bir bölünmeye tabi tutulmakta, kişiler ulusun bir parçası olarak ele alınmayıp, etnik, mezhepsel, bölgesel, dinsel kimlikler ön plana çıkarılmakta, bir nefret söylemi ve ötekileştirme politikası ile belirtilen kimliklere bağlı olarak kin ve düşmanlık tohumları ekilmekte ve sürekli olarak da bu tohumlar sulanmaktadır. Ne yazık ki tüm bu sinsi faaliyetlerde “özgürlük, demokrasi” gibi kutsal değerler, bir perdeleme olarak kullanılmaktadır.”

Yazıda ulus bilinci savunuluyor ve etnik, mezhepsel, bölgesel yaklaşımlardan uzak durulması istenmektedir.

Ulus kavramı 1789 Fransız İhtilalı ile anılır. Ulus kavramı ülkeden ülkeye farklılıklar gösterir; ABD’de ifade ettiği anlam ile Fransa’da ifade ettiği anlam birebir aynı değildir. ABD anayasasına göre ABD’de doğan herkes ABD yurttaşıdır. AB ülkelerinde bu kural geçerli değildir.

Ulus kavramı tartışılamaz bir kavram değildir. Önemli olan insanların mutluluğudur.

Bildiri metninde hangi ulus kavramından bahsedildiği, ulus kavramından ne anlaşıldığı belli değildir.

Bildiri ne öneriyor?

Bölgesel, mezhepsel, etnik yaklaşımlardan uzak durmayı..

 Acaba bu açıklama üzerine kaç PKK’li düşüncesini değiştirdi.

Kürt’ten ne isteniyor?

Kürtlüğü bırak, sen Türk ulusunun bir bireyisin, Türkçe eğitim göreceksin, Türkçe konuşacaksın v.s gibi şeyler..

Var mı bu önerinin bir karşılığı?

Yok..

İŞID militanları ve sempatizanlarından ne isteniyor?

Bırakın mezhepçiliği, siz Türk ulusunun bir parçasısınız.. Ulus devlet var, şeriat istemeyin..

Var mı bu önerinin bir karşılığı?

Yok..

Gerçek ne?

İŞID diye  radikal dinci bir silahlı örgüt var ve bütün dünyada çağdaş yaşamı tehdit ediyor. 60 ülke İŞID’a karşı bir koalisyon oluşturmuş ve İŞID’a karşı savaş halinde.

Herkes biliyor; İŞDI bir El Kaide türevidir, El Kaide soğuk savaş döneminin bir ürünüdür ve komünizme karşı CİA tarafından desteklenip, beslenip büyütülmüştür. Ancak Sovyetler Birliği’nin çökmesinden sonra El Kaide önce ABD’yi daha sonra bütün batı medeniyetini hedef almıştır.

Emperyalizm bütün bu oluşumlar üzerinde oynamaktadır.

Peki, bu gerçekler bölgemizde var olan gerçekleri değiştirir mi?

Hayır..

İŞID bölgede bir şeriat devleti kurma mücadelesi veriyor ve kendi inançlarının dışındaki bütün inançları düşman sayıyor. Kürtler koalisyon güçlerinin desteği ile kendileri için tehlike gördükleri İŞID’e karşı savaşıyorlar. Çünkü İŞID Kobane ve Rojava’yı tehdit ediyor.

İŞID’ın Türkiye için ciddi bir tehdit olduğu Suruç ve takip eden olaylarda açıkça görüldü.

İstanbul Barosu bu gerçeklere dayalı olarak gerçekçi bir açıklama yaparak temel insan haklarını, barışı ve özgürlükleri savunma yerine 70 lerin ulusçu yaklaşımları ile “olmayacak duaya amin” demektedir.

 Rahmi Ofluoğlu
İstanbul Barosu açıklaması
TERÖRÜN DEĞİRMENİNE SU TAŞIMAYALIM. ŞİMDİ KARDEŞLİK ZAMANIDIR

*Vikipedi

Mitoz ya da mitosis,ana hücre'nin bölünerek iki yeni hücre oluşturmasına denir.

Genellikle ardından sitoplazma ve hücre zarının bölünmesi olan, sitokinez gelir. Bunun sonucu olarak, organelleri ve diğer hücre elemanları eş olan iki kardeş hücre oluşur. Mitoz ve sitokinez hücre döngüsünde M harfiyle gösterilen mitozu tanımlar. Mitoz yalnızca ökaryotik hücrelerde görülür. Çokhücrelilerde somatik hücrelerin oluşumu mitozla olurken, eşey hücrelerinin oluşumu mayoz denilen bölünme çeşidiyle olur. Çekirdeği olmayan prokaryotlarda hücreler, fission denilen bölünme yöntemiyle bölünürler.

Zigot oluştuktan sonra başlayan mitoz bölünme, organizma belli bir büyüklüğe erişinceye kadar tüm soma hücrelerinde ve bazı hücrelerde (kemik iliği vb.) hayat boyu devam eder. Mitozda her hücrenin çekirdeğinde kromozomlar kendini eşler. Eşler, ana hücrenin bölünmesiyle oluşan iki yavru hücreye verilir. Böylece ana hücreye benzeyen, diploidsayıda (2n) kromozomlu iki yavru hücre meydana gelir. Mitoz da çekirdek bölünmesi karyokinez, sitoplazma bölünmesi sitokinez olarak tanımlanır. Karyokinez başlangıçtainterfaz ve sonrasında gerçek bölünme evreleri olan profaz, metafaz, anafaz ve telofaz olarak görülür.