İstanbul Barosu 1 Mayıs yürüyüşündeydi.. Kortejin en önünde başkan Kocasakal ve yanında Kolcuoğlu.. Kortejde sessizlik olduğunda sessizliği ilk bozan Kocasakal oluyordu..

-Bağımsız Türkiye, bağımsız yargı,

Kocasakal’ı avukatların hep bir ağızdan haykırışı takip ediyordu,

-Özel yetkili mahkeme değil bağımsız yargı istiyoruz..

-Cemaatçi yargı istemiyoruz,

-Bağımsız yargı, bağımsız Türkiye,

Dipdiri bir baro başkanı. Slogan atan, yürüyüşçüleri coşturan, halkla ve avukatlarla horon tepen heyecan dolu gençlik sembolü bir başkan..

Yürüyüş boyunca halk baro kortejine büyük ilgi gösterdi.. Cadde kenarlarından yürüyüşü izleyen halk  yürüyüş boyunca İstanbul Barosu’nu alkışladı..

KOCASAKAL ile kısa söyleyişi

Yürüyüş sonrası KOCASAKAL ile kısa bir süre söyleşme fırsatımız oldu.

KOCASAKAL 1 Mayıs tarihli Star Gazetesi’nde çıkan haberi eleştiriyor.

“Söylediklerimi çarpıtıyorlar.. Söylediklerimin tamamını yazsalar sorun yok. Ben söylediklerimin arkasındayım.. Söylediklerimi eksik yazıyorlar, bir de söylemediklerimi yazıyorlar..” diyor..

Star Gazetesi 1 Mayıs sayısında 1. Sayfadan, manşetten verdiği haberde Kocasakal’ın  bir toplantıdaki konuşmasını vermişti.

TSK değil artık silahsız kuvvetler

Demokrasiye müdahale etmeyen askeri eleştiren İstanbul Baro Başkanı “Ordu bizi korur zannettik. Ama TSK yerine ‘Türk Silahsız Kuvvetleri’ var” dedi.

KOCASAKAL’a sorduk

adaletbiz

-12 Eylül Darbesini eleştiriyor musunuz?

KOCASAKAL “ 12 Eylül ile ilgili söylediklerim çarpıtılarak verildi.” diyor

Marifet darbelere zamanında karşı çıkmaktı.

“Marifet 12 Eylül askeri darbesine 13 Eylül günü, 28 Şubat’a 1 Mart’ta karşı çıkmaktı.” Diyor KOCASAKAL ve şöyle devam ediyor:

“Aradan 15 sene geçtikten sonra böyle efelenmeleri kimseye yutturamazsınız” diyor..

12 Eylül yargılaması ciddi değil

“Sahneye 90 yaşını geçmiş 2 generali koyarak yapılan yargılamayı ben ciddiye almam, 12Eylül’ün arkasındaki Gladyo’yu, faili meçhul cinayetleri, “bizim çocuklar” diyen güçleri ortaya çıkarmayan, yargılamayan bir yargılamayı ciddiye alamayız..” diyor KOCASAKAL.

Biz 90 senedir yattık.

Güçlü ordu bizi korur zannettik.

CHP’nin halkçılık okunu yitirdiği için bugünlere geldiğini ileri süren Baro Başkanı Kocasakal, kendileri hakkında da özeleştiride bulundu. Kocasakal şöyle konuştu: “Biz 90 senedir yattık. Adamlar 30 Ekim 1923’ten beri çalışıyorlar. Biz zannettik ki Cumhuriyet barolarda korunur. Biz zannettik ki günde 5 vakit laiklikten söz ederek laiklik korunur.”

KOCASAKAL Türkiye Barolar Birliği Başkanı’na çok tepkili

“Baro’nun darbe tavrı geleneksel

aa

Barolar Birliği Başkanı Coşar, Balyoz davasına ‘avukat vermeyen’ İstanbul Barosu’nun, 27 Mayıs’ta da avukatların darbe mağdurlarını savunmasını yasakladığını hatırlattı.

BALYOZ Darbe Planı davasında, mahkemeye gidip savunma makamında bizzat oturup mahkemeyi eleştiren ve davanın devamı için avukat atamayan İstanbul Barosu’nun bu tavrının yeni olmadığı ortaya çıktı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Ahsen Coşar, İstanbul Barosu’nun 27 Mayıs 1960 darbe davasına da darbe mağdurlarını savunmak için avukat göndermediğini söyledi. Balyoz davasında ‘darbecilikle’ suçlananların ceza almasını önlemek isteyen İstanbul Barosu’nun, 27 Mayıs’ta da darbecileri koruyup darbe mağdurlarını savunmasız bırakması dikkat çekici bulundu.”

KOCASAKAL Barolar Birliği Başkanı Coşar’a  bu demecinden ötürü çok tepkili.. KOCASAKAL “27 Mayıs bir darbe değil bir ihtilaldir” diyor. KOCASAKAL Coşar’ın 27 Mayıs ile 12 Mart ve 12 Eylül’ü aynı kefeye koymasını eleştiriyor.



İstanbul Barosu'nun 1 Mayıs Etkinlik Fotografları aşağıdadır. Diğer 1 mayıs etkinlik fotograflarına Adaletbiz'in facebooktaki adaletisteyenler 
https://www.facebook.com/groups/adaletbiz/  grubundan bakabilirsiniz.