Av. Ömer Yasa ile İstanbul Barosu seçimleri üzerine bir telefon konuşması

  • Önce hukuk dünyasında 48 yıllık bir özgeçmişi olan Av. Ömer Yasa’yı tanıyalım.

24.12.1970 Baroya kayıt, 1973 – 1976 Kanun İç Tüzük Komisyonu üyesi, 1976 – 1978 Sosyal Faaliyetler Komisyonu Bşk., 1978 – “100. Yıl Kutlama Komisyonu”  Bşk yardımcılığı ve Avukatlık Kanunu Kom. Üyesi,  13.01.1980 Yargıçlığa geçiş - 16.08.1999 Avukatlığa dönüş, 2002 – 2004 Disiplin Kurulu Bşk, 2004 – 2006 Kültür Sanat Komisyonu Bşk, 2006 – 2008 Kültür Sanat Komisyonu Önceki Bşk. Olarak üye, 2009 – 2013 S.E.M.de “Kürsünün Öte Yüzü” nü anlattı, 2004 sonrası 2 dönem TBB delegesi.

Şimdi Yasa ile baro seçimleri üzerine telefonda sohbetimiz

Ofluoğlu: İstanbul Barosu’nda ilk defa bu kadar demokratik ve kaliteli bir seçim yarışı yaşanmaktadır.

Yasa: Bunu Durakoğlu’na borçluyuz.
Yasa: Bu konuya nereden geldik?

Ofluoğlu:       Av. Osman Kuntman’a adayların listesinde yer vererek onere edilmesini konuşuyorduk.
Yasa:             Ha evet, ben dün Başar Yaltı’nın kardeşi Av. Metin Yaltı ile konuştum.  Av. Osman Kuntman ile aramızda geçen konuşmayı anlattım kendisine. Sayın Kuntman’a “Hasan Kılıç’ın listesinde Kurultay Delegesi göstermek istediğimizi söylediğimde “Ömerciğim, ilgine teşekkür ederim ama önce Başar Yaltı aradı, görüştük ve önerisini kabul ettim, diğer listede de yer almam için Yaltı’nın onayını alırsan kabul ederim” demişti. Ben de Metin Yaltı’ya konuyu anlatarak “ağabeyinle görüşür müsün” diye sordum. O, “bence bir mahsuru yok ama ağabeyime sorayım” dedi. Bu sabah arayarak, ağabeyine anlattığında, “olur mu öyle şey” dediğini aktardı.

Ofluoğlu: Biraz Av. Osman Kuntman’dan bahseder misin?

Yasa: O bir abide, 1924 doğumlu, İstanbul Barosunun tarihini en iyi bilen kişi, halen İstanbul Barosu’nun tarihini yazmakla meşgul. Böyle bir üstadı bütün başkan adayı veya grupların listelerinde yer vererek onurlandırması gerekmez mi?

Ofluoğlu: Haklısın. Dönelim konumuza, sen demek istiyorsun ki Durakoğlu güçlü bir aday olsaydı bu sayıda başkan adayı başkanlık yarışına soyunmazdı?

Yasa: Evet

Ofluoğlu: Biraz adayları değerlendirir misin?

Yasa: Başar Beyi paylaşımcı bulmuyorum, Hasan Kılıç daha sıcak...

Ofluoğlu: Daha önceki bir konuşmamızda söylemiştim, Hasan Halk adamı diye.

Yasa: Evet öyle. Aslında bütün adaylar kaliteli.

Ofluoğlu: İdeolojik olarak farklıyız ama Milliyetçi Avukatlar Grubu başkan adayı Kaptan Yılmaz iyi biri.

Yasa: Evet, diğer adaylar da kaliteli, ben Durakoğlu’nu severim ama çevresini tutmuyorum.

Ofluoğlu: Ben de Durakoğlu’nu severim ama bir değişimi şart görüyorum. Önce İlke artık dar bir klikin elinde, baroyu yalnızlaştırdı.

Yasa: Aynen katılıyorum ama şu bir gerçek ki, Baromuz Tarihinde hiçbir Dönemde tutucu (muhafazakar) gruplar yönetime seçilememiştir. Hele önümüzdeki seçimi kim kazanırsa kazansın artık Baroda bir dayanışma gelişeceğe benziyor.


 


 

MÜNAZARA YARIŞMASI -2 MÜNAZARA YARIŞMASI -2