İstanbul Barosu Seçimleri için 4 Grup aday.

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Adına / Av.Muammer Aydın

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Adına / Av.Doç.Dr.Ümit Kocasakal

Çağdaş Katılımcı ve Özgürlükçü Avukatlar Grubu Adına/ Filiz Kerestecioğlu

Hukukun Üstünlüğü Platformu Adına / Av. Rıza Saka


İstanbul Barosu seçimleri öncesi 4 Başkan adayı neler söylediler?




Av.Muammer Aydın“ BU SEFER BİZ KAZANACAĞIZ“
Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grup Başkan Adayı Av.Muammer Aydın ile kendi ofisinde uzun bir röportaj gerçekleştirdik.

Yaptığımız röportajda Muammer Aydın'ın meslektaşlarına ilk mesajı " BU SEFER BİZ KAZANACAĞIZ" oldu.

Röportajın Tamamı İçin TIKLAYINIZ.





Av.Filiz Kerestecioğlu “Baro'larda yüksek siyaset yapılıyor“
Barolar artık bir tür ele geçirilmesi gereken mevziler olarak görülmeye başlandı. Yani orada “yüksek siyaset” yapılıyor. Gerçekten meslek sorunlarıyla ilgilenen, avukatların sorunlarıyla ilgilenen ve temsil ilişkisinin doğrudan kurulduğu, avukatların çok rahatlıkla ulaşabildiği bir sistem olmaktan çıktı avukat baro ilişkileri. Biz eskiden ÇAG olarak siyaset yapmakla suçlanırdık.
Röportajın Tamamı İçin TIKLAYINIZ.


BARODA ALÇAK DEĞİL “YÜKSEK SİYASET” VAR, BARO’DA ÜMİT VAR
İstanbul Barosu Başkanı Av.Doç.Dr. Ümit Kocasakal İle Baro Bahçe'de uzun bir röportaj... Kocasak bütün iddiaları cevaplıyor.“Yüksek siyaset” ile kastedilen Cumhuriyet değerleri ile ilgili hassasiyetlerimiz ise; bundan kim rahatsız olursa olsun, Cumhuriyet’i, Cumhuriyet’in temel değer ve ilkelerini, Anayasa’mızın değişmez ilkelerinde anlamını bulan Cumhuriyet kazanımlarını, başta üniter devlet yapısı olmak üzere, korumak, kollamak siyaset değil, vatan ve namus borcudur. Bu eğer “yüksek siyaset” ise; bu “yüksek” ve şerefli siyaseti yapmaya devam edeceğiz"

Röportajın Tamamı İçin TIKLAYINIZ.


15 Ekim Milat Olsun Diliyoruz!
Av.Rıza Saka ile Beykoz Koru tesislerinde, CMK avukatlarının sorunlarının tartışıldığı toplantı sonrası bir röportaj yaptık. " Baro'da Değişim Zaman"ı diyen Av. Rıza Saka bu değişimi bakın nasıl ifade ediyor : "İstanbul’un uluslararası hukuk merkezi olması için çaba sarf edilmesi gerektiğine inanıyoruz ve biz İstanbul’u uluslararası hukuk merkezi haline getirmek istiyoruz. Çünkü 30.000 bine yakın avukat ile gerçekten İstanbul Baro’su dünyanın en büyük hukuk kurumlarından biridir. Bu nedenle gerek orta doğuya gerek balkanlara gerekse dünyanın her bir bölgesine hukuk üretebilecek oradaki hukuki problemlere karşılıklı olarak müzakereler yoluyla çözümler üretebilecek yeni içtihatlar oluşturabilecek Yargıtay’ın da üstünde içtihatlar oluşturabilecek, hukukta önder ve öncü olabilecek bir Baro hedefliyoruz.
Röportajın Tamamı İçin TIKLAYINIZ.