Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89. Yıldönümü nedeniyle İstanbul Barosu Heyeti 8 Kasım 2012 Perşembe günü Ankara’da Ata’nın huzuruna çıktı.

 

İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Disiplin ve Denetleme Kurulu Üyeleri ile Türkiye Barolar Birliği Delegeleri, saat 13.30’da Anıtkabir ziyaretini gerçekleştirdi.

 

İstanbul Barosu adına Başkan Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk koydu. Yapılan saygı duruşundan sonra Başkan Kocasakal Anıt Şeref Defterini imzaladı. Kocasakal Şeref Defterine şunları yazdı:

 

BÜYÜK ATATÜRK

 

Ülkemizin ve bize emanet ettiğin Cumhuriyetimizin içinde bulunduğu bu sıkıntılı günlerde, sana, sevgi, saygı ve şükranlarımızı bir kez daha sunmak, kurduğun Cumhuriyete, ilkelerine ve devrimlerine olan bağlılığımızı ve bunları koruma yönündeki sarsılmaz azim ve kararlılığımızı teyit etmek için İstanbul Barosu olarak gene huzurundayız.

 

Yaşadığımız şu günlerde ne yazık ki ihanet kol gezmektedir. Kurduğun Cumhuriyet, onun değerleri ve devrimlerin, dâhili ve harici büyük bir saldırı ve tehdit altındadır. Emperyalizmin sözcülüğüne ve destekçiliğine soyunanlarca Cumhuriyet ve onun kurucu değerleri, sistematik olarak değersizleştirilmeye, toplumsal bellekten silinerek ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır. Artık en büyük bayramımızın kutlanmasının dahi yasaklanabildiği günler yaşamaktayız. Kuruluş değerleri ile topyekûn bir hesaplaşma söz konusudur.

 

Hal böyle iken bilmeni isteriz ki, emanetin emin ellerdedir. Belirttiğin üzere hak kuvvetin üzerindedir ve korku üzerine egemenlik kurulamaz. Hiçbir güç sana olan sevgimizi, saygımızı silemez, sana ve ilkelerine bağlılığımızı ortadan kaldıramaz, Cumhuriyeti koruma kararlılığımızı sarsamaz. Fikrimizde ve kalbimizdesin. İstanbul Barosu olarak sorumluluğumuzun bilincinde, görevimizin başındayız. Farkındayız, kararlıyız, izindeyiz, zindeyiz. 

 

En derin sevgi, saygı ve minnet duygularımızla…

 

İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI