Genel Kurul konuşmaları sonucu tayin etmese de seçim sonuçları için ipucudur

Önce İlke adına faaliyet raporu ile ilgili 5 dakika konuşan Kocasakal’a ilgi önceki yıllara göre oldukça sönüktü.

İlk konuşan başkan adayı Başar Yaltı oldu. Yaltı’nın yaklaşık 18 dakikalık konuşmasının son 4 dakikası coşkuluydu ve oldukça alkış topladı.

MÜNAZARA YARIŞMASI -2 MÜNAZARA YARIŞMASI -2

Hasan Kılıç bağırarak konuştu,  bağırarak konuşması onun adına bir olumsuzluktu. Kılıç giderek konuşmasını toparladı, ses tonuna ayar verdi.  Mevcut yönetime karşı oldukça tepkili ve sitemkar bir konuşma yaptı. Bir grup genç avukat sürekli olarak Hasan lehine gösteri yaptı. Kılıç konuşması esnasında zaman zaman salondan alkış almayı başardı.

Bizce günün sürpriz konuşmasını Fikret İlkiz yaptı.  Hemen herkes Fikret İlkiz’in hukuk kültürünü ve hukuk mücadelesini bilir. Sürpriz olan İlkiz’in adaylığını çok geç ilan etmesine rağmen özlü, dolu ve içten konuşması ile salondan sürekli olumlu tepki ve alkış almasıdır. Dün yayınlanan yorumumda çağdaş, Atatürkçü kesimde Fikret İlkiz’e yer vermemiştim.  İlkiz’in  genel kurul salonundan aldığı olumlu tepki ve alkıştan sonra Fikret İlkiz’in ciddi oy alacağını söylemek abartı olmaz.

İleri, Çağdaş oyların Durakoğlu, Kılıç, Yaltı ve İlkiz arasında bölüneceğini ve yeni başkanın bu 4 kişiden birini olacağını söyleyebiliriz.

Bir şeyi tarihe not olarak düşelim; Cumhuriyet dahil hemen bütün gazeteler İstanbul Barosu Genel Kurulundaki küçük bir tartışmayı  "İSTANBUL Barosu başkanlığı seçiminde kavga çıktı" başlığı ile verdi. Bu haberin yayına hazırlandığı saatlerde İstanbul Barosu Genel Kurulunu bu başlıkla vermeyen tek gazete Birgün Gazetesiydi.

Av. Rahmi Ofluoğlu

Genel Kuruldan Videolar