Rahmi Ofluoğlu

KULİSLER

Ekim ayında İstanbul Barosu başkan, yönetim kurulu, disiplin kurulu ve TBB delegeleri için seçim olacak.

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun  başkan adayları konuşuluyor..

Şimdiki başkan Ümit Kocasakal 4’üncü kez aday olacak mı?

Kocasakal aday olursa Önce İlke’den başka aday olan olur mu? Kocasakal aday olmazsa kimler başkanlığa aday olur?

Önce İlke’nin zirvelerinde konuşulanlara göre Kocasakal yeniden aday olmayacak.. Peki, Kocasakal aday olmayacaksa neden bunu açıklamıyor. İşte bu konuda farklı görüşler var.

Bir kısım barocu avukata göre Kocasakal şimdiden aday olmadığını açıklarsa seçime kadar birden fazla aday çıkar, grup bölünür, bu nedenle Kocasakal zamanlama yapıyor..  Kocasakal 22 Haziranda yapılacak Önce İlke grup toplantısında da adaylığı konusunda bir açıklama yapmayacak, Eylül ayını bekleyecek ve son anda aday olmayacağını açıklayıp şimdiki başkan yardımcısı Mehmet Durakoğlu’nu desteklediğini  deklere edecek..

Diğer bir görüş; Kocasakal’ın adaylığı konusunda zamanlama yapması kendi taktiği, aday olup olmayacağını sürüncemede bırakarak çok sayıda adayın çıkmasını bekliyor ve eğer gruptan çok sayıda başkan adayı çıkarsa bu kez Kocasakal çok adayla seçime gidilirse seçim kaybedilir, grubu düşünerek yeniden adayım diyecek.

Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Başar Yaltı ise “durumun hızlı netleşmesi ülke çıkarınadır, ülkede gericilik giderek kurumsallaşıyor, terör ve milliyetçilik tartışması gerici uygulamaları perdeliyor. Devletin TRT’sinde adam çıkıp namaz kılmayanlar hayvandır diyebiliyor. Bu nedenle zaman kaybına tahammülümüz yok” diyor.

Başar Yaltı’nın 22 Haziranda yapılacak grup toplantısında bu konuda bir konuşma yapması bekleniyor.