Başkan KOCASAKAL konuk olduğu programda yargıyı hızlandırma paketini hızlandırılmış trene benzetti. KOCASAKAL “hızlı tren başka bir şey, hızlandırılmış tren başka bir şeydir. Türkiye hızlandırılmış treni gördü” diyerek yargıyı hızlandırma paketinin bir YARGI REFORMU olmadığını söyledi.
Ümit KOCASAKAL programda yargı reformu için müthiş açıklamalarda bulundu. Kocasakal açıklamasında "Yargı reformundan bahsedebilmek için yüzeysel değişiklikler yerine meseleyi bir bütün halinde ele alarak birbiriyle tutarlı köklü bir değişiklik yapılmalıdır.

Programda yargıda bulunan dosya sayısının 2 milyon olduğu söylediğinde, Yargıda bulunan dosya sayısına da değinen Kocasakal "burada demekki bizim bütün derdimiz ne kadar milyon dosyayı devre dışı bırakacağız. Bu bir reform değildir" dedi. Kocasakal bugün yargı anlamında bir omurilik felci olduğunu söyledi. "Yani Türkiyede Yargı bağımsızlığı bitmiştir.Yargı Bağımsızlığı bitmiş ise hangi değişikliği yaparsanız yapın, hangi reformu getirirseniz getirin bunun hiçbir anlamı yoktur.

Yargı reformunun nasıl olabilceğine örnek veren Kocasakal  "Özellikle bugün DGM’lerin yerini alan Özel yetkili ağır ceza mahkemelerinin kaldırılması ve CMK 100/3 teki katalog suçlarının kaldırılması gerekiyor. Özel Yetkili mahkemeler anayasa dışı bir mahkemelerdir.

Özel yetkili mahkemeler kalkmadan REFORM olmaz dedi.

Ümit Kocasakal’ın katıldığı Türkiyenin Nabzı Programını izlemek İçin TIKLAYINIZ.