www.hukukmedeniyeti.org haber sitesinin haberine göre; 

"Seçim Pusulasında Disiplin Kurulu Üyeleri'nde 3 kişi, Denetleme Kurulu Üyelerinde ise 5 aday bulunuyor. Doğrusu ise Disiplin Kurulu üyeleri 5 aday, Denetleme Kurul Üyelerinde ise 3 aday olması gerekiyor. Türkiye Barolar Birliği avukatlık Kanunu Yönetmeliği 56/1  maddesinin d fıkrasına göre " Üye tam sayısının yarısından en az bir fazla ad yazılı bulunmayan oy pusulası geçersizdir." denilmektedir. Bu maddeye göre seçimi kazanmış olan Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubunun listesi geçersiz olacağından seçimi seçim sonuçlarına göre 2. sırada olan Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu Listesi kazanmış olacaktır." denilmişti.
ANCAK KANUN ÖYLE SÖYLEMİYOR
Başkanlık, yönetim kurulu ve denetim kurulu seçimleri birbirinden bağımsız seçimlerdir. Ancak uygulamada mevzuat müsaade ettiği için çarşaf liste uygulanmaktadır. Bağımsızlık, birindeki aksaklığın diğeri etkilemesi imkanını ortadan kaldırmaktadır. 
Avukatlık Kanununn 90. maddesi yönetim kurulunun seçimine ilişkindir. Başkanın seçimi ise 96. maddede düzenlenmektedir.Yapılan hatanın baro başkanının seçimine bir etkisi yoktur. Yani İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu'dur.
Yapılan hatanın yönetim kurulu seçimine etkisi de yoktur. Av. Mehmet Durakoğlu'nun seçim listesini içeren çarşaf listede yönetim kurulu adaylarının sayısı tamdır. Yani 90. maddedeki "Oy puslasına seçilecek asıl üye tamsayısının yarısından en az bir fazla isim yazılması zorunludur. Bundan noksan isim yazılmış oy pusulaları geçerli değildir. " düzenlemesinin seçilen yönetim kuruluna bir etkisi bulunmamaktadır. 
SORUN NEREDE O ZAMAN
Sorun sadece iki noktadadır. Denetim kurulunun seçimi ile disiplin kurulunun seçiminde.
DİSİPLİN KURULU SEÇİMİ
Disiplin kurulu, avukat sayısı iki yüz elliden fazla olan barolarda 5 üyeden kurulur. Her baroda disiplin kuruluna  üç de yedek üye seçilir ve 90 maddedeki "Oy puslasına seçilecek asıl üye tamsayısının yarısından en az bir fazla isim yazılması zorunludur. Bundan noksan isim yazılmış oy pusulaları geçerli değildir. " düzenlemesi denetim disiplin kurulu içinde uygulanır.
 Av. Mehmet Durakoğlu'nun çarşaf listesinde disiplin Kurulu Üyesi olarak 3 kişi olduğu beyan ediliyor. 
5'in yarısı 2,5 olmakla yarıdan bir fazla nedir? Yarıdan bir fazla tamamlama gereği 4 olduğu görüşü kabul edilir ise Av. Mehmet Durakoğlu'nun çarşaf listesindeki disiplin kurulu oyları geçersiz olabilecektir. Ancak Av. Mehmet Durakoğlu'nun listesinde büyük ihtimal yedek üyelerde bulunmaktadır ki bu durumda Av. Mehmet Durakoğlu'nun çarşaf listesindeki disiplin kurulu oyları da geçerli olacaktır. Çünkü kanun oy pusulasına yazılacak asıl adayların sayısının, asıl üye tamsayısının yarısından en az bir fazla olmasını istemiyor. Disiplin kurulna seçilecek asıl ve yedekler dahil yazılacak isim sayısının asıl üye tamsayısının yarısından en az bir fazla olmasını istiyor.
Bir an geçerli olmadığını kabul etsek bile sadece disiplin kuruluna ilişkin oylar geçersiz olabilir.
Bu durumda da disiplin kurulu oylarından geçerli olanlara göre en fazla oy alan kimler ise onlar, mevut seçim sonuçlarına göre disiplin kurulu üyesi olacaktır.
DENETİM KURULUNUN SEÇİMİ
 Denetleme Kurulu Üyelerinde ise 5 aday bulunduğu beyan edilmekte. Bu durumun denetim kurulu seçiminin geçerliliğine bir etkisi bulunmamaktadır. Çünkü oy pusulasına seçilecek asıl üye sayısından fazla ad yazıldığı takdirde, sondan başlanarak fazla adlar hesaba katılmaz.
Avukatlık Kanununun baro seçimlerine ilişin ilgili düzenlemeleri aşağıda bulunmaktadır: 
AVUKATLIK KANUNU
    II – Baro yönetim kurulu :
             Kuruluşu :
             Madde 89 – Her baronun yönetim kurulu, baro başkanı ile en az dört üyeden kurulur.
             Avukat sayısı elliden yüze kadar olan barolarda altı, yüzbirden ikiyüzelliye kadar olan barolarda 8, 251 den fazla olan barolarda 10 asıl üye ve her baroda asıl üye sayısınca yedek üye bulunur....
 Seçilme yeterliği, engelleri ve seçimin şekli:
             Madde 90 ....
 Yönetim Kurulu üyeleri gizli oy ile seçilirler. Oy puslasına seçilecek asıl üye tamsayısının yarısından en az bir fazla isim yazılması zorunludur. Bundan noksan isim yazılmış oy pusulaları geçerli değildir. Oy pusulasına seçilecek asıl üye sayısından fazla ad yazıldığı takdirde, sondan başlanarak fazla adlar hesaba katılmaz.
             Adaylar aldıkları oyların sayısına göre sıralanır ve en çok oy alandan başlanmak üzere önce asıl, sonra yedek üye seçilmiş olanlar bu sıraya göre tespit edilir. Adayların aldıkları oylarda eşitlik halinde meslek kıdemi fazla olan, kıdemleri de eşitse, adayların yaşlısı sırada önalır. Yedek üyeler aldıkları oy sayısına göre bulundukları sıra gözönünde tutularak Kurulda göreve çağırılır.
             Seçim yeterliğini kaybeden Yönetim Kurulu üyelerinin görevi kendiliğinden sona erer.
   III - Baro başkanlığı;
             Seçim ve seçim dönemi bitmeden ayrılma:
             Madde 96 – Baro başkanı iki yıllık bir görev süresi için seçilir. Yeniden seçilmek caizdir. 
        Baro başkanı, levhada yazılı ve avukatlıkta en az on yıl kıdemli avukatlar arasından gizli oyla seçilir. Üye sayısı yüzden az olan barolarda kıdem şartı aranmaz.
V - Baro disiplin kurulu :
             Kuruluşu :
             Madde 103 – Disiplin kurulu, avukat sayısı iki yüz elliye kadar olan barolarda 3, iki yüz elliden fazla olan barolarda 5 üyeden kurulur. Her baroda disiplin kuruluna  üç de yedek üye seçilir.
             Seçilme yeterliği ve engelleri:
             Madde 104 – 
             90 ıncı madde hükümleri Disiplin Kurulu üyeleri hakkında da kıyasen uygulanır.
 VI - Baro denetleme kurulu:
             Kuruluş ve görevi:
             Madde 108 –  Baro genel kurulu, baronun mali işlerini denetlemek üzere iki yıllık süre için kendi üyeleri arasından en çok üç asıl ve üç yedek denetçi seçer.
             Seçim gizli oyla yapılır. 90 ve 92 nci maddeler hükümleri denetçiler hakkında da kıyasen uygulanır.
http://hukukmedeniyeti.org/haber/12162/gozunuz-aydin-istanbul-barosu-secimleri-iptal-edil/