Ey Kocasakal!

Kocasakal Kime, neye güvenecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kocasakal’a ağır eleştirisi, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Kiraz’ın öldürülmesinden sonra adliyelerde avukatlarla güvenlikler arasında yaşanan gerginlikler ve Kocasakal’ın avukatların adliye girişleri ile ilgili imzaladığı protokol nedeniyle Kocasakal için sıkıntılı günler başladı.

Kocasakal’ın dik durma tavrı yüzünden sıkça başı derde girmekte, kendisi ve yönetimi hakkında davalar açılmaktadır. Son olaylar ise şimdiye kadar olanları aratacak niteliktedir; RTE’nin hedefi durumuna gelmek öyle kolay bir iş değildir. Bu yetmezmiş gibi şimdi de çağdaş avukatlar kendisini eleştirmektedir.

Kocasakal’a gaz verenler

Kocasakal’ın bu sıkıntılı günlerinde birileri çıkıyor ona gaz veriyor; hadi aslanım sen yiğitsin, aslansın gibi… Gaz verenlerden biri  Ulusal Kanal. Adil Hacıömeroğlu Yazdığı makalede bakın ne deniliyor:

On üç yıllık AKP iktidarı döneminde TBMM’deki siyasal partiler gerekli muhalefeti yapamayınca iki isim öne çıktı: Metin Feyzioğlu ve Ümit Kocasakal...

İkisi de iyi eğitimli... Alanlarında uzman... Düşünceleri sağlam... Genel kültürleri yüksek... Siyasal görüşlerine inançları tam... İkisi de savaşımcı... Bildiklerinden milim geri adım atmamaktalar...”

13 yıldır muhalefet partileri,  yani CHP, MHP, HDP AKP iktidarına karşı gerekli muhalefeti yapamadıkları için iki yiğit, Allah’ın aslanları çıkmışlar meydana, çekmişler kılıçları savaşıyorlar, bu üç partinin yapamadıklarını bu iki yiğit yapıyor. Gaz vermek budur işte..

Bu insanları Don Kişot gibi görmek sanırım büyük bir hata.. Üstelik bu gazı verenlerin partisi 30 yıldır binde 3 oy alıyor..

Polisin, meclis çoğunluğunun, demeye dilim varmıyor ama  bir kısım yargı mensubunun karşısında sıraya dizildiği bir adama karşı olmak öyle kolay mı? Arkanda sınıf mı var, sendika mı var, halk mı var?


Rahmi Ofluoğlu

Kocasakal kurtarsaydı ya savcıyı