İstanbul Barosu seçimleri için 4 grup yarışıyor. Yarışan gruplardan hepsinin hedefi İstanbul Barosu seçimlerini kazanmak. Dün (06 Ekim) bu dört grubun başkan adayları Beykoz Korusu İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde bir araya gelip CMK avukatlarının sorunlarını tartıştılar.

Bu organizasyona önderlik eden Av. Akın Ak tüm baro başkanlarına katılımlarından dolayı teşekkürlerini iletti ve kısa açılış konuşmasında şunları söyledi:

 “ ilk olarak toplanma fikri Sayın Av. Rıza Saka’dan geldi, “CMK avukatları ile buluşmak istediklerini” söylediler. Biz de bunu bir basamak daha ileriye taşıyarak, ” bu baro, bizim baromuz, başkan adaylarımız hepimizin adayları, birlikte bir araya gelelim, hem sohbet etmiş oluruz, hem de CMK avukatlarının sorunlarını, sıkıntılarını konuşmuş oluruz, sıkıntılarımızı başkan adaylarımıza doğrudan aktarmak istedik ve kısa süreli de olsa baro başkan adaylarını tanıtmak istedik” dedi.

Beykoz Koru tesislerinde gerçekleşen kahvaltı organizasyonuna kendi gruplarının toplantıları olmasına rağmen tüm baro başkan adayları katıldı. Organizasyona yaklaşık 250 katılım gerçekleşti.  Av. Akın AK’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından CMK sorunları ile ilgili Baro Başkan adayları tek tek konuşma yaptı.  Baro başkan adaylarının konuşmalarını yaptıktan sonra kendi gruplarının etkinliklerine katılmak üzere izin isteyip ayrıldılar.

Başkan adaylarının konuşmalarından sonra avukatlar söz aldılar ve CMK avukatlarının sorunları için görüşlerini bildirdiler. Son olarak İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Durakoğlu bir konuşma yaptı.

Av. Akın AK’ın Açılış konuşmasını dinlemek için TIKLAYINIZ.

Av. Doç. Dr. Ümit KOCASAKAL

İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr Ümit Kocasakal konuşmasında; “Savaşa değil seçime gidiyoruz, yani hepimiz aynı ailenin birer ferdiyiz. Böyle bir toplantıyı artık kendi tesisimiz de de yapabiliriz. Burada bir bilgi daha vermek istiyorum, Avrupa yakasında da bir tesisimiz de oldu. Balmumcuda Garden 74’ü TBB birliği tarafından İstanbul Barosuna satın aldırdık” dedi.

Ümit Kocasakal’ın CMK Avukatlarıyla ilgili açıklamalarını ve konuşmasının tamamını dinlemek için TIKLAYINIZ. 



Av. Muammer AYDIN

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Başkan Adayı Av. Muammer Aydın konuşmasında;    “İstanbul Barosu genel kurul öncesi bütün baro başkanlarını bir araya getirerek burada buluşma fırsatı yarattıkları için bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu vesile ile İstanbul Barosu’nun genel kurulunun İstanbul barosunun 134 yıllık geçmişe uygun bir şekilde geçmesini, ve sonuç itibarı ile de İstanbul barosunu yeni yönetimine,  aday olan meslektaşlarımız ile birlikte çalışanın ve gelecekte daha iyi şeyler yapılacağına inanılanın oraya seçileceğine bende yürekten inanıyorum” dedi.  

Av. Muammer Aydın’ın konuşmasını dinlemek için TIKLAYINIZ.

Av. Filiz KERESTECİOĞLU

Çağdaş, Katılımcı ve Özgürlükçü Avukatlar Grubu Başkan Adayı, Av. Filiz Kerestecioğlu konuşmasında;

“CMK avukatların sorunları belli olan sorunlar ama 10 yıldır git gide daha kötüye giden sorunlar var. Ben bunu övünmek için söylemiyorum ama bu servisi de bizim grubumuzdan arkadaşlarımız kurdurlar  biz görevde olduğumuz zaman hayata geçirildi. Daha bir çok merkezimiz çağdaş avukatlar zamanında gerçekleştirilmiştir.  Çünkü adil yargılanma önemliydi, halkın hak arama özgürlüğü önemliydi “dedi.

Av. Filiz Kerestecioğlu’nun konuşmasının tamamını dinlemek için TIKLAYINIZ.

Av. Rıza SAKA

Hukukun Üstünlüğü Platformu Başkan Adayı Av. Rıza Saka ise konuşmasında;

“ 5000’e yakın CMK avukatımız arkadaşımız var ama burada CMK görevi yapan belki 15-20 avukatımız var. En şanlı aday olduğumuzu düşünerek, bu zamana kadar CMK avukatlarının biriken sorunlarının sorumlusu en azından Hukukun Üstünlüğü Platformu değildir. Burada geçen dönemde görev alan arkadaşlarımız, gerekse şu anki mevcut yönetim bu sorunlarla ilgili ellerinden geleni yapmıştır ya da yapamamıştır. Ben baro yönetiminde olsaydım bu sorunun artık çözümlenmiş olması gerektiğini net bir şekilde ortaya koyardım. 

Av. Rıza Saka’nın Konuşmasının tamamını dinlemek için TIKLAYINIZ.


Baro Başkanlarından sonra söz almak isteyen avukatlara söz verildi bu konuşmaları dinlemek için TIKLAYINIZ.


Son olarak İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu söz aldı ve CMK avukatları ile ilgili ve Baro Yönetimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Av. Mehmet Durakoğlu’nun konuşması İçin TIKLAYINIZ.






BEYKOZ KORU TESİSLERİNDEN FOTOĞRAFLAR















GRUPLARIN TOPLANTILARINDAN GÖRÜNTÜLER

Önce İlke Çağ Grubu Başkan adayı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal ve Yönetim Kurulu adayları Maltepe- Kartal yöresi avukatları ile Türkan Saylan Kültür Merkezinde buluştu.





ÖNCE İLKE ÇAĞDAŞ AVUKATLAR GRUBU Av.MUAMMER AYDIN ÜSKÜDAR KATİBİM RESTORAN'da 132 KİŞİNİN KATILIMI İLE KAHVALTI ORGANİZASYONU GERÇEKLEŞTİ.








Yine Kartal sahilde Diva Arkadaş restoranda ÇAG, Katılımcı ve Özgürlükçü Avukatlar Grubu Başkan Adayı Av. Filiz Kerestecioğlu ve ekibinin düzenlediği kahvaltı organizasyonu gerçekleşti.